ENFIT erkent DNV als exclusieve certificatie-instelling voor HQF-norm

De certificering van schoonmaakstations volgens de HQF-norm van ENFIT beschermt de consument en waarborgt de voedselveiligheid bij het transport van levensmiddelen in containers.

Bescherming van de consument vereist voedselveiligheid in elke schakel van de keten. Elke dag worden er alleen al in Europa meer dan 300.000 ton aan grondstoffen en halffabricaten vervoerd. De ENFIT HQF-norm en de bijbehorende certificering gelden voor schoonmaakstations waar containers met grondstoffen of levensmiddelen na elk transport grondig moeten worden gereinigd.

“We zijn er trots op dat we DNV hebben mogen erkennen als exclusieve certificatie-instelling voor waarborging van de naleving van de ENFIT HQF-norm. Vanwege hun achtergrond in voedselveiligheid en hun aanwezigheid in de hele waardeketen is DNV de ideale partner”, aldus Hans-Dieter Philipowski, President bij ENFIT – International Association Supply Chain Safety .

Bovendien is DNV lid van de ENFIT Association & Advisory Board, waarmee het belang van een gestructureerde aanpak van voedselveiligheid in de hele supply chain  wordt onderstreept.

“Consumenten vertrouwen op ons voor hun veiligheid. Handhaving van de hoogste hygiënestandaarden in elke schakel van de keten, inclusief schoonmaakstations voor voedseltransporten, is een belangrijk radertje in het mechanisme dat onze supply chain voor de voedselvoorziening op een veilige manier draaiende houdt. Samenwerking is essentieel ”, aldus Joy Laing, Global Food & Beverage Director bij DNV-Business Assurance.

De ENFIT HQF-norm en de bijbehorende certificering hebben beide betrekking op het auditen van het veiligheidsmanagementsysteem, de inspectie van apparatuur en validatie en verificatie van de reiniging.