Food and beverage

Autocontrolesysteem - ASC

banner BRCGS versie 9

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

ACS ofte Autocontrolesysteem is een systeem met verschillende autocontrolegidsen per sector die door de Belgische overheid wordt opgelegd aan bedrijven in de voedselketen met meer dan 20 medewerkers.

Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen. Een autocontrolegids is een document dat is opgesteld door een sector. Het AutoControleSysteem kan apart uitgevoerd worden of in combinatie met een GFSI standaard. DNV kan volgende ACS gidsen aanbieden:
- ACS 014 : groenten en fruit

- ACS 019 : vleesverwerking

- ACS 022 : choperabisco 

- ACS 026:  bakkerij 

- ACS 039 : groothandel

Voordelen van ACS certificering (Autocontrolesysteem)

- Aantoonbare kwaliteit en voedselveiligheid leveren aan uw klanten 

- Minder kan op fouten door het werken met werkinstructies en het uitvoeren van inspecties. Hierdoor kunnen ‘recall’ acities worden voorkomen 

- Financieel voordeel in de bijdrage aan de overheid

Wat kan DNV voor u betekenen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering.  Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een audit met u in.  De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert in hoeverre uw managementsysteem aan de eisen van de van toepassing zijnde eisen voldoet.  Heeft u het ACS certificaat behaald? Dan blijft deze 1 jaar geldig of 3 jaar bij sommige gidsen. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een nieuwe audit.

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: