Food and beverage

BRC Global Standard for Food Safety

BRCGS Global Standard for Food Safety

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

De BRC certificering gebeurt volgens een kwaliteitsnorm die in Engeland is opgericht voor producenten van levensmiddelen. De BRC norm bevat inmiddels ook verschillende kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid, productie en omgeving.

Wat is BRC certificering?

BRC staat voor British Retail Consortium. De norm is afkomstig uit Groot-Brittanië en bestaat uit retailorganisaties. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt bijvoorbeeld door Albert Heijn nadrukkelijk geëist.

Voordelen van BRC certificering door DNV

  • Onze auditoren zijn geregistreerd bij de BRC-organisatie en alle DNV-auditoren hebben een jarenlange praktische werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie; 
  • DNV is geaccrediteerd, de BRC-certificaten worden daarom door alle bij BRC aangesloten supermarkten geaccepteerd; 
  • Wij kunnen de BRC certificatie-audits in combinatie uitvoeren met onder andere ISO 9001, ISO 22000, HACCP en IFS-audits; 
  • DNV is een van de meest vooraanstaande certificeerders in de voedingsmiddelenindustrie; 

U kunt voorafgaand aan de certificatie-audit een proefaudit laten uitvoeren. Een proefaudit is een voorbeoordeling van uw managementsysteem.

Offerte button

Ontstaan van BRC certificering

In 1998 hebben de Britse retailers een gezamenlijke standaard voor de hele sector ontwikkeld, namelijk de British Retail Consortium Technical Standard and Protocol, kortweg BRC genoemd. Hiermee is besloten om inspecties te laten uitvoeren door onafhankelijke certificatie-instanties. Op die manier ontstond er een win-win situatie voor alle betrokken partijen. De producent of leverancier moest maar één controle doorstaan en kon met één rapport alle afnemers bedienen.

BRC-IOP certificering

De BRC-IOP certificering is gericht op het hygiënisch produceren van verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingssector.

BRC en HACCP certificering

De BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met de HACCP. Zo wordt in de BRC ook een risicoanalyse volgens de HACCP geëist en dienen de kritische voedselveiligheid punten (CCP’s) in het productieproces aantoonbaar geborgd te worden. De BRC eist echter meer op het gebied van hygiëne en bouwtechnische aspecten. Als HACCP gecertificeerd bedrijf dient u dus extra zaken geregeld te hebben en deze extra zaken dienen ook geaudit te worden. De audit van BRC certificering kan met een periodieke of hercertificatie HACCP audit gecombineerd worden.

De volgende stappen naar BRC certificering?

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: