Other sectors

My Care – Infectiepreventie Assessment

My Care – Infectiepreventie Assessment

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte Aanvragen

DNV heeft de My Care Assessment Tool ontwikkeld om de de naleving en volwassenheid van uw organisatie met betrekking tot opkomende infectierisico’s te beoordelen.

Veerkracht binnen organisaties in tijden van COVID-19 is een ongekende uitdaging en daarom is het beheren van Infectierisco’s van belang. Door middel van het digitale My Care-label toont u aan uw belanghebbenden aan dat u het management rondom infectierisico’s goed beheerst.

Wat is een My Care Infectiepreventie Assessment?

My Care is gebaseerd op onze aanpak in de beheersing van infectierisico’s in ziekenhuizen. Die wordt gebruikt om de veiligheid van de patiënt te garanderen. In combinatie met onze kennis van risicomanagement, onze expertise op het gebied van HSE-managementsystemen en de ratingmethodiek ISRS™. ISRS is een wereldwijd toonaangevend ratingsysteem voor het meten, verbeteren en zichtbaar maken van veiligheids-, milieu- en bedrijfsprestaties. Voor de succesvolle voorkoming en beperking van infectierisico’s, dient u goed na te denken over activiteiten die betrekking hebben op:
  • infectiepreventie en/of -controles;  
  • voorbereiding op noodsituaties, beleid en procedures in verband met uitbraken;  
  • en de naleving van nationale en internationale regelgeving en de ‘best practices’ in uw sector.
Door middel van My Care kunt u de volwassenheid van infectiepreventie maatregelen en de effectiviteit van de genomen maatregelen binnen uw organisatie aan te tonen. Als organisatie krijgt u direct inzicht in uw bedrijfsprestaties en ziet u of u als organisatie klaar bent om met toekomstige risico’s om te gaan. De onafhankelijke assessment stelt niet alleen uw klanten, maar ook medewerkers gerust dat uw organisatie in staat is om infectierisico’s effectief aan te pakken. Het digitale My Care label en de rapportage dat in de blockchain is opgeslagen zullen dit aan hen bevestigen.

Hoe kunt u zich als organisatie het beste voorbereiden op de nieuwe situatie na COVID-19?

  • Bepaal uw mogelijkheden om infectierisico’s te beheersen en te beperken. 
  • Pas uw HSE-beleid aan de situatie rondom COVID-19 aan. 
  • Zorg ervoor dat uw klanten gerustgesteld worden als voorwaarde voor het heropenen van uw organisatie. 
  • Bouw vertrouwen op door uw klanten digitaal te verbinden.
  • Pas aan, verbeter, evalueer en pas dingen eventueel opnieuw aan.

COVID-19 Readiness en Maturity Assessment

Wij kunnen u helpen met behulp van de My Care-methode. U kunt kiezen tussen een COVID-19-Readiness of een Maturity Assessment of een combinatie hiervan. 

COVID-19 Readiness assessment  

Met een Readiness Assessment worden alle maatregelen die getroffen worden voor het hervatten van de bedrijfsactiviteiten gecontroleerd. Dit ter voorkoming van infecties en om werkzaamheden opnieuw op te starten. Deze Assessment is van toepassing op organisaties en bedrijven in elke sector, die inzicht willen verkrijgen in hoeverre zij de relevante wetgeving naleven en hun prestaties willen communiceren met interne en externe belanghebbenden.  

De organisatie ontvangt een evaluatierapport met een overzicht van de prestaties en de noodzakelijke verbeteringen. Daarnaast ook een bewijs om mee aan te tonen aan interne en externe belanghebbende dat de organisatie gereed is. Dit bewijs is het digitale label "My Care - Infection Prevention Ready", die u kunt gebruiken voor externe communicatie.    

Maturity Assessment  

Met de Maturity Assessment wordt het volwassenheidsniveau van uw processen en beheersystemen en het vermogen om infectiepreventie en -beperking te beheren gemeten. Deze Assessment kan worden gebruikt voor organisaties die de volwassenheid van hun HSE-systemen willen beheren en ontwikkelen.   

De organisatie ontvangt een volwassenheidprofiel voor intern gebruik en een verklaring voor het volwassenheidsniveau voor extern gebruik. Daarnaast ook een het digitale label "My Care - Infection Prevention Advanced" voor externe communicatie.

Klantverhalen

Wilt u meer informatie over My Care Infectiepreventie Assessment?

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte Aanvragen

Snel & eenvoudig

Offerte aanvragen

Dit vindt u misschien ook interessant: