Gewijzigde aanvaardingscriteria bij Ovocom voor GMP+ gecertificeerde bedrijven vanaf 1 juli 2016

GMP+ International heeft op 30 juli 2015 aangekondigd voortaan te willen werken met onaangekondigde audits (op vrijwillige basis).

Wat betekent dit voor u als OVOCOM leverancier?

OVOCOM is overeengekomen met GMP+ International dat, vanaf 1 juli 2016, FCA-gecertificeerde bedrijven enkel nog producten kunnen afnemen van GMP+ FSA-gecertificeerde leveranciers die geregistreerd staan als “Deelnemer van onaangekondigd programma” in de GMP+ database.
Opgelet: enkel productiebedrijven moeten hieraan voldoen, transport is niet van toepassing.

Het OVOCOM FCA-gecertificeerde bedrijf heeft niet alleen de verplichting om deze voorwaarde te communiceren naar zijn leveranciers (uw bedrijf), maar moet eveneens nagaan of de leveranciers aan deze voorwaarden voldoen over de correcte scope beschikt.

Wat betekent dit nu voor u als GMP+ FSA-gecertificeerd productiebedrijf?

Indien u leverancier bent voor een OVOCOM FCA-gecertificeerd bedrijf, dient u volgende stappen te ondernemen:

  1. Aanpassing in het contract met DNV, waarin vermeld wordt dat uw bedrijf instapt in het systeem van onaangekondigde audits voor GMP+. Na ontvangst van de aanpassingsbrief voor akkoord, kunnen wij uw bedrijf als “Deelnemer onaangekondigd programma” laten registreren bij GMP+.

  2. In de certificatiecyclus van drie jaar moet er 1 extra audit uitgevoerd worden. Deze audit vervangt de normale aangekondigde audits niet. De tijdsbesteding en gerelateerde kost is afhankelijk van de individuele situatie van uw bedrijf en wordt vermeld in de aanpassingsbrief.

  3. Hoewel de benoeming van deze audit “onaangekondigd ” is, mogen wij als CI toch melden dat wij langskomen, maximum 2 werkdagen op voorhand.

Wilt u graag meer informatie? Contacteer ons op 03 206 65 30 of via e-mail op DNV.CertificationBelgium@dnvgl.com.

 

Bronnen: OVOCOM vzw, GMP+ International

1/04/2016 11:08:28

Neem contact op

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Klik hier om de flyer met de belangrijkste wijzigingen te downloaden

Klik hier