Informatie over uw certificeringstraject

Waarom certificatie van management systemen?

Daar waar de markt gecontroleerde risico’s nog accepteert, eisen consument en maatschappij steeds vaker ’zero risk tolerance’. Certificatie van het managementsysteem reduceert de risico’s en leidt tot continue verbetering.

​Waarom certificeren?

Door het ontwikkelen van uw processen en standaarden voor het meten en realiseren van de uitdagingen waarvoor uw bedrijf staat, integreert u bedrijfsprincipes in uw managementsysteem. Organisaties die zich willen onderscheiden om de concurrentie voor te blijven, ontwikkelen aangepaste bedrijfs- en managementprocessen waarin risicomanagement centraal staat. Zij overstijgen de compliancevereisten en streven naar excellentie.

Kiezen voor de holistische benadering betekent het samen brengen van kwaliteits -, milieu -, gezondheids - en (voedsel -)veiligheids aspecten in één systeem. Een managementsysteem dat effectief is en toegevoegde waarde biedt, waardoor processen steeds beter, goedkoper of sneller verlopen. Managementsystemen bieden de mogelijkheid om gericht verbeteringen door te voeren, daar waar stakeholders de prioriteiten bepalen. Continue verbetering is zo’n prioriteit en eveneens de basis van de belangrijkste standaarden.

Waarom uw managementsysteem laten certificeren?

Er zijn verschillende redenen om uw managementsysteem te laten certificeren door een onafhankelijke certificatie-instelling. Certificatie kan een ’ticket to trade’ zijn. Certificatie helpt u te voldoen aan de eisen die voortvloeien uit regelgeving en eisen als gevolg van de globalisatie. Steeds vaker moeten organisaties gemaakte keuzes verantwoorden. De onafhankelijke beoordeling en certificatie van het managementsystemen is dan een gedocumenteerd bewijs van compliance.

Niet extern, maar juist intern georiënteerd is de keuze voor certificatie omwille van de toegevoegde waarde van een onafhankelijke beoordeling van het managementsysteem. Het management kan haar voordeel doen met het objectieve oordeel van de auditor, die de bevindingen overzichtelijk rapporteert. Externe validatie kan helpen om strategieën, de bedrijfsvoering en het kwaliteitsniveau te optimaliseren. Met de juiste certificatie-instelling bent u verzekerd van een objectieve en onafhankelijke validatie en benchmarking van uw managementsysteem.

Conclusie

Certificatie is het bewijs dat u de weg bent ingeslagen van continue verbetering op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. U stelt uw doelen voorbij de op compliance gerichte certificatie en kiest voor de risicogebaseerde benadering. Door de focus te richten op de risico’s die de grootste uitdagingen vormen, plukt u de vruchten van een nieuwe koers, gericht op voortdurende verbetering.

Hoe kunnen we u helpen?

Contacteer mij

Terug naar

 

Management systeem certificatie

 

Alles over de nieuwe ISO normen

 

Voedselveiligheid