Skip to content

Business Assurance - Viewpoint

Concurrentievoordeel door veerkracht in de supply chain

Methodologie

Het onderzoek is gedurende juli en augustus 2020 uitgevoerd met behulp van de CAWI-methode (Computer Assisted Web Interviewing). Voor het onderzoek zijn 1.142 klanten van DNV Business Assurance in verschillende sectoren in Noord-Amerika, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië ondervraagd.

De steekproef beweert niet statistisch representatief te zijn voor organisaties wereldwijd. Bekijk het volledige onderzoek voor meer informatie.

In totaal werden 120 organisaties in de steekproef als zo geheten ‘Leiders’, ook wel voorlopers in de supply chain (leaders in het onderzoek) geïdentificeerd. Deze groep is gevormd op basis van een lijst van kenmerken die door het projectteam zijn gedefinieerd.

De ‘Leiders’ vertegenwoordigen 10,5% van de totale respondenten. De analyse van hun antwoorden biedt inzicht in de best practices en de mentaliteit van de organisaties met een meer volwassen aanpak van weerbaarheid in de supply chain. 

Aanvullende opmerkingen

  • Groene cirkels in grafieken: Aanzienlijk bovengemiddelde gegevens.
  • Rode cirkels: Aanzienlijk onder het gemiddelde.
  • Supply Chain positie: Organisaties voornamelijk afnemers versus voornamelijk leveranciers in een standaard supply chain.
  • Duurzaamheid draagt bij aan veerkracht: Behoud dat een duurzamere supply chain ook een veerkrachtigere supply chain is.
  • Kleine/grote organisaties: Kleine organisaties (<100 werknemers) versus grote organisaties (>= 500 werknemers).
  • Spreiding SC: Binnenlands versus Internationaal + Wereldwijd.