150 bomen geplant dankzij DNV-zomeractie

Afgelopen zomer had DNV de zomeractie dat voor iedere trainingsdeelnemer een boom geplant wordt. Wij delen graag het resultaat met u.

DNV heeft een langdurige samenwerking met Trees for All. Een onderdeel van deze samenwerking was de DNV-zomeractie van 2023. Voor iedereen die een training in juli en/of augustus volgde, werd een boom geplant. Ook in 2023 konden we dankzij alle trainingsdeelnemers weer 150 bomen laten planten.   

Dit jaar zijn de bomen zowel in Nederland als in Madagaskar geplant. Vanuit DNV is er bewust gekozen voor projecten in zowel binnen- als buitenland, om zo wereldwijd bij te dragen aan natuurbehoud. Er is gekozen voor een project in West-Madagaskar omdat dit gebied heel erg is ontbost, waardoor het lokale ecosysteem bedreigd wordt. Door hier bomen te planten wordt niet alleen het ecosysteem behouden, ook wordt er werkgelegenheid gecreëerd voor de lokale bevolking.

Sinds 1864 heeft DNV als doel het beschermen van leven, eigendommen en milieu. En daar past deze actie heel mooi bij volgens Eltjo Veentjer, Area Manager Benelux. “Deze actie ligt in lijn met de waardes van DNV, we streven uiteindelijk naar een duurzamere wereld. En door het planten van deze bomen draagt DNV op kleine schaal bij aan het beschermen van de natuur en een groenere wereld.”

Over Trees for all
Bomen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Bovendien is er zonder bomen geen leven. Daarom zetten we ons iedere dag in voor een bosrijke wereld. We planten nieuw bos, herstellen bestaand bos en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dat doen we aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis. Zo werken we aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

 

Certificaat Trees for all - DNV Business Assurance