Collega aan het woord: Food auditor Kees Houtman gaat na 24 jaar bij DNV met pensioen

Ruim 24 jaar heb ik met veel plezier als auditor gewerkt bij DNV. In die jaren heb ik veel verschillende rollen vervuld. Maar nu is het dan echt zo ver: ik ga (wellicht) genieten van mijn pensioen!

In de vorige eeuw, op 1 januari 1998 ben ik bij DNV in dienst getreden als auditor kwaliteit, milieu en veiligheid. De eerste dagen kan ik me nog goed herinneren, ik heb me moeten ingraven in ons toenmalige papieren archief. Want in die tijd hield DNV nog een groot archief bij waar de handboeken van onze klanten werden opgeslagen. Wilde een van onze klanten een wijziging aanbrengen in het handboek? Dan diende men DNV hiervan op de hoogte te stellen. We hadden er haast een dagtaak aan om ervoor te zorgen dat alle wijzigingen van onze klanten werden verwerkt in de papieren dossiers.  Kees Houtman

Dat ingraven heeft echter niet lang geduurd, want na ongeveer 1 week mocht ik op pad met de “oude rotten” van het auditoren vak. Van hen heb ik het vak mogen leren en samen hebben we uitstekende audits uitgevoerd.  

Mijn wortels liggen in de levensmiddelenindustrie, dat zorgde er dan ook voor dat ik snel in de food en feed sector werd ingezet. Op een gegeven moment was de eer aan mij om aan “het foodkarretje” te trekken. In die tijd begonnen heel veel levensmiddelenbedrijven aan certificering en al heel snel moest er versterking komen; dit resulteerde in “het Amsterdamse duo”. Het food & feed team is door de jaren heen steeds meer uitgebreid en een groot deel van deze collega’s zijn nog steeds werkzaam voor DNV! 

In de 24 jaar dat ik bij DNV heb gewerkt is het niet alleen bij audits uitvoeren gebleven. Ik heb hiernaast verschillende rollen gehad, zoals: MT lid, Teamleader en Business Leader Food. Deze rollen heb ik allemaal met heel veel plezier vervuld! In mijn rol als auditor heb ik het genoegen gehad om een groot deel van de wereld te zien. Zo heb ik audits uitgevoerd in Taiwan, Argentinië, Suriname, Noord-Amerika, Afrika, Canada en in bijna alle landen van Europa. Ik kijk hier met heel veel plezier op terug. In die 24 jaar heb ik veel mooie dingen mogen ervaren. Zo weet ik me nog goed te herinneren dat een klant haar booreilanden in de Noordzee wilde laten auditeren, voor mij hield dit in: verschillende nachten op een boorplatform slapen en hoppend met een helikopter van het ene platform naar het andere platform. Een prachtig project! 

Ook heb ik samen met veel collega’s aan de start gestaan van het certificeren van een groot aantal food en non-food organisaties in Suriname. We gingen 3 keer per jaar voor 2 weken naar dit mooie land. Veel organisaties wilde gecertificeerd worden. Op basis van onze ervaringen bezochten wij deze organisaties om het certificeringstraject uit te leggen, nog voor er een offerte werd verstuurd. 

Ruim 24 jaar heb ik met heel veel plezier bij DNV gewerkt. Voor de nieuwe (jonge) collega’s of voor diegene die overwegen om auditor te worden: doe het! Het is een prachtige baan, niet van 08.00 uur tot 17.00 uur maar een baan die heel veel leuke en plezierige ervaringen oplevert en geloof me: “Never a dull moment at DNV”. 

Voor DNV een heel hartelijk dank voor hetgeen zij mij hebben geboden en het vertrouwen dat ze in mij gehad hebben al die jaren. Voor mijn collega’s: het ga jullie allen goed!