Collega aan het woord: Sander Buijs, Food auditor

“Een van de mooiste kanten van het auditor zijn, is dat je eigenlijk nooit precies weet waar je naartoe rijdt in de (soms vroege) ochtend. Natuurlijk weet je het adres en de naam van de organisatie. En misschien ben je er zelfs al eerder geweest, maar organisaties zijn soms net zo veranderlijk als het weer.”

Terwijl je de audit aan het uitvoeren bent leer je de organisatie en het personeel kennen, en zij jou. Wanneer het ijs is gebroken en er openlijk wordt gesproken over kansen en uitdagingen, krijg je een steeds beter beeld van de organisatie. En hiermee de mate waarin wordt voldaan aan de te toetsen norm. Jouw conclusie kan belangrijke gevolgen hebben voor de organisatie. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld onvermijdelijk dat een certificaat moet worden ingetrokken. Als auditor is het van belang dat je conclusies als deze goed toelicht, zodat de organisatie de situatie goed begrijpt.  

Het auditor zijn verveelt nooit. De ene dag bestudeer je het productieproces van frutsels voor op chocoladeproducten, de volgende dag sta je naast een enorme berg ongepelde rijst. Het is erg leuk om je kennis in te zetten om het managementsysteem van de klant uit te dagen zodat deze naar een hoger niveau kan worden getild. Vaak leer je hier zelf ook nog van! 

Onderweg naar huis bel je nog even met een collega voor een praatje, of misschien spar je nog even over een afwijking die je hebt geconstateerd. De dag na de audit maak je de auditrapportage op. Ik doe dit thuis, om in alle rust nog eens goed te kunnen reflecteren, maar dit kan natuurlijk ook op kantoor. Ik ben nu bijna 2 jaar auditor en zou niet meer anders willen. 

Op dit moment hebben we de vacature voor food auditor open staan. Bellen wij elkaar binnenkort aan het eind van de middag om bij te praten? Bekijk deze pagina voor de vacature of om direct en eenvoudig te solliciteren!

Wil je meer informatie of heb je vragen?