DNV GL is benoemd tot geaccrediteerde certificatie-instelling voor de FSMA

Certificering geeft bedrijven snelle toegang tot de VS.

DNV GL is door ANSI geaccrediteerd voor de uitgifte van certificaten (als derde partij) voor buitenlandse leveranciers in het kader van de Food Safety Modernization Act (FSMA).

Bedrijven die door voedselbederf en omzetverlies worden getroffen als gevolg van het vasthouden van hun producten bij de douane, hebben baat bij DNV GL’s goedkeuring door ANSI aan het Amerikaanse Food and Drug Administration’s Voluntary Qualified Importer Program. Met de accreditatie kan DNV GL beginnen met het leveren van certificering ter ondersteuning van exporteurs en importeurs.

De voorspelbaarheid van de supply chain wordt verbeterd door certificering, omdat het risico dat producten aan de grens door de Amerikaanse douane worden geblokkeerd, afneemt. De FDA is verantwoordelijk voor de bescherming van de volksgezondheid door ervoor te zorgen dat de voedselvoorziening in de VS veilig, hygiënisch, gezond en goed gelabeld is. Jaarlijks screent de FDA ongeveer 49 miljard dollar aan geïmporteerd voedsel.

Een robuust en op risico's gebaseerd systeem dat door voedselimporteurs uitgevoerd wordt, is cruciaal om de screening door de FDA te versnellen.   

"DNV GL’s goedkeuring door het FDA certificatieprogramma als derde partij om ondersteuning te bieden aan het Voluntary Qualified Importer Program (VQIP) is voor ons een grote stap vooruit", zegt Stefano Crea, Global Market and Industry Director, DNV GL-Business Assurance. "Met hoogopgeleide internationale voedselveiligheidsauditoren in combinatie met onze digitale tools en kennis van de voedingsindustrie en supply chain, zijn we klaar en goed voorbereid om klanten wereldwijd te bedienen. Wij geloven dat dit programma een fundamenteel element is om de doelstellingen van de FSMA, de FDA en de Amerikaanse consumenten te ondersteunen.”

Certificering vereenvoudigt een snelle toegang   

Leveranciers die producten leveren aan de VS kunnen gebruik maken van voedselveiligheidsaudits en certificering door DNV GL. 

De certificaten die aan leveranciers worden afgegeven, kunnen door importeurs worden gebruikt om vast te stellen of zij in aanmerking komen voor deelname aan het VQIP, waardoor het mogelijk is om levensmiddelen die de VS binnenkomen, snel te beoordelen.  

Naast de route volgens VQPI kunnen er ook ook aanvullende modules voor IFS, BRC en FSSC worden aangeboden.

Meer informatie

  FSSC 22000 v5 flyer

FSSC 22000 v5 flyer

Het waarborgen van de voedselveiligheid voor fabrikanten van levensmiddelen, diervoeding en verpakkingen. (ENG)

  Food Safety: What's next to assure its future

Food Safety: What's next to assure its future

DNV GL en GFSI hebben samen gewerkt om trends in de voedselveiligheid te onderzoeken. Bekijk de resultaten in dit rapport. (ENG)

 

Belangrijke wijzigingen in FSSC versie 5

Download onze whitepaper om te zien wat er allemaal gewijzigd is in versie 5.

 

FSSC 22000 pagina

Hét certificatieschema voor de gehele voedingsmiddelenindustrie.

 

Voedselveiligheidstraining

Training met betrekking tot risicobeheer en voedselveiligheid.

 

Lumina - Prestatie benchmarking

Zet uw auditgegevens om in mogelijkheden door middel van Big Data-analyses.