DNV GL sluit zich bij het EU-initiatief aan, om blockchain oplossingen en nieuwe wereldwijde standaarden te ontwikkelen

Brussel, 3 april 2019 – DNV GL behoort tot een van de medeoprichters van de International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA). INATBA is een door de EU gesteund initiatief dat gericht is op het creëren van een raamwerk dat blockchain tot bloei moet te laten komen.

DNV GL - Business Assurance CEO Luca Crisciotti

De leden van INATBA zullen een open en transparant bestuursmodel promoten dat belanghebbende in de private en publieke sector dient. INATBA heeft de volgende doelstellingen:

  • De bevordering van een open en transparant wereldwijd bestuursmodel voor blockchain en andere technologische infrastructuren en toepassingen. Dit is een model dat de gedeelde belangen van belanghebbende uit de industrie, startende, kleine en middelgrote ondernemingen, maatschappelijke organisaties, overheden en internationale organisaties weerspiegelt.
  • Het ondersteunen van de ontwikkeling en goedkeuring van overeenstemmende richtlijnen, specificaties en wereldwijde normen. Dit ter verbetering van betrouwbare, traceerbare, gebruikersgerichte digitale diensten. 
  • Het ontwikkelen van sectorspecifieke richtlijnen en specificaties voor de ontwikkeling en versnelling van betrouwbare blockchain en DLT-toepassingen in specifieke sectoren (d.w.z. financiële diensten, gezondheid, toeleveringsketen, energie en financiële integratie)

DNV GL maakt al gebruik van blockchain gebaseerde oplossingen, zoals My Story™, dat de geverifieerde geschiedenis van een product vertelt, waardoor de consument vertrouwen krijgt in wat hij koopt en merken zich kunnen onderscheiden. Het overbruggen van de vertrouwenskloof is belangrijk voor alle industriële sectoren met een steeds complexere supply chain, waar consumenten een sterke en gerechtvaardigde behoefte hebben aan geverifieerde productinformatie. "Blockchain is een van nature transparante technologie die al veel van onze verificatie- en certificeringsprocessen verbetert", aldus Luca Crisciotti, CEO van DNV GL - Business Assurance. "De oprichting van INATBA is een cruciale stap in het opbouwen van maatschappelijk vertrouwen in blockchain door het faciliteren van een open dialoog tussen belanghebbenden en het opzetten van een kader dat best practices documenteert. We kijken ernaar uit om met partners uit het hele blockchain ecosysteem samen te werken.”

Meer informatie over My Story™?

Kijk dan op deze pagina.

 

More information

Visit the MyStory section for more articles and videos on the solution.