Food and beverage

DNV GL wordt minderheidsaandeelhouder in Valoritalia

Vinyard Italy

De Italiaanse organisatie Federdoc heeft 2% van haar aandelen in Valoritalia verkocht aan DNV GL. De verkoop ondersteunt de strategie van Federdoc om naar internationale markten uit te breiden en de huidige dienstenportefeuille verder te ontwikkelen.

Valoritalia is de belangrijkste Italiaanse speler op de markt voor het certificeren van levensmiddelenproducten. Met een marktaandeel van meer dan 50% heeft de organisatie een dominante positie in de wijnsector. Valoritalia valt onder toezicht van Federdoc (een overkoepelende belangenvereniging voor Italiaanse landbouw) die bijna alle Italiaanse wijnhuizen samenbrengt die onder de wijnclassificatie DOCG-DOC-IGT actief zijn. 

De belangrijkste rol van Valoritalia is het garanderen en beschermen van de unieke kenmerken, de productie en oorsprong van de Italiaanse wijn. De bijbehorende etikettering biedt informatie en zekerheid over de oorsprong en kwaliteit van het product en heeft betrekking op wijnen die zowel op de binnenlandse als op de internationale markt worden verkocht.

"Dit is een unieke kans voor DNV GL om samen te werken met de belangrijkste speler in de Italiaanse wijnsector. We kijken er naar uit om hen te helpen nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen en Italiaanse wijn op een betrouwbare manier te onderscheiden voor internationale consumenten", zegt Renato Grottola, Global Director Digital Assurance & Supply Chain, DNV GL-Business Assurance.  

Valoritalia ziet een groeiende vraag naar Italiaanse wijn buiten de binnenlandse markt. Om hiervan te kunnen profiteren is het van belang om de authenticiteit en oorsprong van de Italiaanse wijn te onderscheiden op de internationale markt.