Een uniek inkijkje in onze training normkennis ISO 9001

Naomi wilde graag meer kennis en vaardigheden opdoen van de kwaliteitsnorm ISO 9001. Daarom koos zij ervoor om deel te nemen aan de training normkennis ISO 9001. Zo kan zij zichzelf verder ontwikkelen door het uitbreiden van kennis over de norm en leren hoe zij dit kan toepassen in de praktijk. Hoe heeft onze collega Naomi de training normkennis ISO 9001 ervaren?

Het was even geleden dat het zo warm was in Nederland. De tweedaagse training normkennis ISO 9001 viel precies tijdens de hittegolf in juli, beide dagen zou het 40 graden worden. Perfect weer om deze training te volgen in de airconditioning in Van der Valk hotel Ridderkerk. De locatie is goed bereikbaar, heeft voldoende parkeergelegenheid en het eten was heerlijk.  

De ISO 9001 is gedefinieerd als de internationale norm, die de vereisten voor een kwaliteitsmanagementsysteem specificeert. Organisaties, die willen aantonen dat zij op consistente wijze producten en diensten leveren die voldoen aan klanteisen en regelgeving, stellen hun processen en kwaliteitsbeleid af op deze norm. 

Onze trainer, Roelof Onderdelinden, gaf met veel passie zijn ervaring met het kwaliteitsvak over. De theorie van de norm legde Roel op een begrijpelijke manier uit en maakte vaak een koppeling met de praktijk. De praktijkvoorbeelden werden aangedragen door Roelof of door de deelnemers. Bij deze training normkennis ISO 9001 leerde ik de ISO 9001 norm lezen, begrijpen en toepassen op organisaties.

De training normkennis ISO 9001 was erg inspirerend. Zo leerden wij de hoofstukken van ISO 9001 begrijpen, werden wij een specialist in kwaliteitsmanagement en kregen wij praktische aanwijzingen. Wat mij vooral bijgebleven is, is dat ISO 9001 gebaseerd is op de plan-do-check-act methodologie en volgens de Harmonized Structure (HS) opgebouwd is. Daarnaast ken ik nu de vereisten van ISO 9001 en de gebruikte termen en definities. Ook weet ik nu naar de norm te kijken vanuit het auditor oogpunt.

Dankzij deze training normkennis ISO 9001 heb ik de norm in twee dagen leren lezen en toepassen. Ik leerde de inhoud van de norm en de manier waarop de richtlijnen van deze norm konden worden toegepast op diverse organisaties. Al met al, dit waren hele leerzame dagen en ik mag mij nu een specialist in kwaliteitsmanagement noemen. 

Opleidingstraject

Deze training is het startpunt van ons opleidingstraject 'kwaliteit'. Bekijk hier de volgende stappen van het traject. Tijdens de interne auditor training leert u een interne audit voor te bereiden, uit te voeren, af te ronden en op te volgen. En tijdens de laatste training van het traject, de lead auditor training, gaat u een kwaliteitsaudit bij een fictieve organisatie uitvoeren. Word een professional op het gebied van ISO 9001! 

Wilt u zelf meer leren over kwaliteitsmanagement?