UN Global Compact: Het is tijd voor de ‘Decade of Action’

Download het UN Global Compact 20th Anniversary Rapport, opgesteld door DNV GL.

Making an impact: Met nog maar tien jaar te gaan om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken, is het een noodzaak om het tempo van decennia jarenlange ambitie te vergoten tot een ‘Decade of Action’.

Rond de eeuwwisseling heeft de Verenigde Naties (UN) het Global Compact in het leven geroepen om organisaties overal ter wereld te begeleiden en te inspireren om mee te werken aan de aanpak van de meest urgente uitdagingen voor de mensheid. Nu het Global Compact van de UN 20 jaar lang zaken doet voor een betere wereld - gegroeid van 44 zakelijke deelnemers tot meer dan 10.000 organisaties en bedrijven - zijn de uitdagingen waar we voor staan net zo groot als alle andere in de geschiedenis van de Verenigde Naties. 

Van schoolkinderen die protesteren tegen het gebrek aan actie op het gebied van de klimaatdreiging, tot het nieuwe normaal van de pandemie en de vrij recente roep om rechtvaardigheid en gelijkheid over de hele wereld. Dit zijn gebeurtenissen van het afgelopen jaar die ons hebben geschokt. Deze gebeurtenissen benadrukken dat de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen niet alleen idealen zijn om naar te streven, maar ook de grondbeginselen vormen voor het creëren van een rechtvaardige samenleving, met gelijke kansen voor iedereen op een planeet die bewoonbaar is. De tijd dringt en daarom moet de ‘Decade of Action’ nu beginnen.  

De UN Global Compact heeft DNV GL gevraagd om dit rapport op te stellen. Voor het rapport zijn er interviews uitgevoerd met bedrijven die actief werken aan de UN Global Compact. 

Tijdens het onderzoek is gebleken dat de deelnemers van de UN Global Compact bewust zijn van de SDG’s (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen). Zij kiezen en leggen de focus op de doelstellingen die voor hen het meest relevant zijn. Het onderzoek heeft bevestigd dat de ‘Ten Principles’ onderdeel zijn van de bedrijfsvoering van de ondervraagde bedrijven en dat in de afgelopen twintig jaar vooruitgang is geboekt met aanpassingen in het beleid.

Het 20-jarige jubileum van de UN Global Compact laat ons stilstaan bij de vooruitgang, maar ook bij het feit dat er nog altijd een lange weg te gaan is. Niet te vergeten dat dit het decennium is waarin de mensheid de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling kan behalen, want falen is geen optie. 

Download het UN Global Compact rapport via onze Global website.

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Normkennis en auditor trainingen

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm te implemeteren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Whitepapers

Download kosteloos onze whitepapers.

 

Klantenportaal

In ons klantenportaal kunt u o.a. beeldmerken downloaden, uw audit voorbereiden en prestatiebenchmarks maken

 

Lijst gecertificeerde organisaties

In deze lijst vindt u geldige certificaten voor managementsystemen, zowel op wereldwijd als lokaal niveau

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.