Skip to content

Van DNV-GL naar DNV: wat u moet weten

Op 1 maart heeft de naamsverandering van DNV GL naar DNV plaatsgevonden. Deze naamsverandering kwam voort na een uitgebreide herziening van de strategie van de organisatie. We zijn druk bezig met alle werkzaamheden rondom de naamsverandering. Met dit nieuwsbericht geven wij graag een update en vertellen we wat u de komende tijd kan verwachten.

Voor onze klanten gaat er weinig veranderen. Voor een soepele overgang moet de transitie zo geleidelijk mogelijk verlopen. De merknamen DNV-GL en DNV zullen nog even naast elkaar blijven bestaan.

Wat is er al veranderd?

Certificaten en beeldmerken:

De certificaten en de beeldmerken zijn aangepast naar de nieuwe naam. Voor bestaande klanten blijven de certificaten en beeldmerken geldig. De overgang naar DNV-certificaten en -beeldmerken vindt plaats bij hercertificering. De transitieperiode voor certificaten en beeldmerken zijn als volgt: 

  • Managementsysteemcertificaten en -beeldmerken moeten voor 1 maart 2024 vervangen worden. 
  • Productcertificaten en -beeldmerken moeten voor 1 maart 2026 vervangen worden.

E-mailadressen:

De e-mailadressen van onze medewerkers zijn veranderd naar …@dnv.com. Wanneer u per ongeluk een mail stuurt naar een van onze oude e-mailadressen is dit nog geen probleem, tot 31 december 2021 worden deze doorgezet naar onze nieuwe e-mailadressen. We raden u wel aan om de e-mailadressen nu alvast aan te passen in uw adresboek. Mocht u naar een e-mailadres van ons verwijzen, dan willen wij u graag vragen om deze aan te passen naar het nieuwe …@dnv.com e-mailadres. 

Onze wettelijke naam

Onze wettelijke naam is veranderd naar DNV Business Assurance B.V. Dit heeft geen gevolgen voor u.  Alle contracten en juridische documenten blijven ongewijzigd van kracht. Ook ons KVK-nummer en ons bankrekeningnummer blijven hetzelfde.

Wat gaat er nog veranderd worden?

De website

Op 19 mei gaat de URL van onze website over van dnvgl.nl naar dnv.nl. De links van dnvgl.nl zullen tot 31 december 2021 worden doorgelinkt naar de DNV website. We raden u wel aan om eventuele doorverwijzingen naar onze website na 19 mei aan te passen naar de nieuwe dnv.nl link, om verwarringen te voorkomen. Mocht u hierbij een logo van ons gebruiken, dan willen wij u vragen deze aan te passen naar het nieuwe DNV logo. Deze kunt u aanvragen via marcom@dnv.com

Heeft u de komende tijd een audit gepland? Het kan zijn dat de auditrapportage nog in de DNV GL opmaak is. Gedurende het jaar zullen we deze aanpassen naar de nieuwe DNV lay-out.

Vragen over de certificatiebeeldmerken? 

Bekijk www.dnvgl.be/beeldmerk.

Andere vragen met betrekking tot de naamsverandering?

Voor vragen over de nieuwe certificaten, beeldmerken of de transitieperiode kunt u contact opnemen met onze marketing- en communicatieafdeling via het emailadres marcom@dnv.com of het telefoonnummer 010-2922808

Meer weten over onze naamsverandering?

  • Lees hier meer informatie over onze naamsverandering. 
  • Lees hier meer over de transitieperiode voor certificaten en beeldmerken.