Vrijstelling voor EED-auditplicht door ISO 50001

Sinds 2015 is het voor grote bedrijven verplicht om te voldoen aan de Europese EED richtlijn (Energy Efficiency Directive 2012/27/EU). Wilt u vrijstelling op de EED? Met een ISO 50001 certificaat dekt u deze verplichting af.

Wat is een EED Energie-audit?

Elke 4 jaar dient een EED Energie-audit uitgevoerd te worden om informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik en de besparingsmogelijkheden van een organisatie. De audit is bedoelt om organisaties bewust maken van hun energiegebruik en rendabele maatregelen met een terugverdientijd kleiner dan 5 jaar te implementeren. Volgens de Europese EED-richtlijn (Energy Efficiency Directive 2012/27/EU) moest de verplichte energie-audit voor 5 december 2019 uitgevoerd worden. Deze verplichting geldt voor organisaties met meer dan 250 medewerkers of meer dan 50 miljoen euro omzet. 

Vrijstelling voor de EED-auditplicht door ISO 50001

Wilt u vrijstelling voor de EED-auditplicht? Kies dan voor ISO 50001 certificering. ISO 50001 certificering biedt ondersteuning aan bij de ontwikkeling van een systematische aanpak van uw energieprestaties, inkoop en gebruik. De voordelen van een ISO 50001 certificaat zijn:
  • Inzicht in uw eigen energieverbruik waardoor u dit terug kunt dringen met betere financiële resultaten tot gevolg.
  • Een voorsprong/grotere kans bij aanbestedingen.
  • Minder CO2 uitstoot, waardoor u kunt voldoen aan de reductiedoelstellingen van de overheid.
  • Vrijstelling van de verplichte energie audit in het kader van de EU Energie Efficiency Directive (EED).

Stappenplan Energiemanagementsysteem

Ga aan de slag met een ISO 50001 certificering en gebruik het ‘Stappenplan Energiemanagementsysteem’ . In deze whitepaper van DNV GL volgt een eenvoudig 10-stappenplan voor het invoeren van een energiemanagementsysteem. Lees over de meest voorkomende valkuilen én oplossingen om die te omzeilen. Download de gratis whitepaper 'In 10 stappen naar een Energiemanagementsysteem' hier.

Webinar ISO 50001

Overweegt u ISO 50001 certificering? En bent u benieuwd naar de structuur van deze norm? Volg dan de webinar over ISO 50001 op dinsdag 9 juni! Klik hier voor meer informatie.

Compliance check

Heeft uw organisatie meerdere vestigingen in andere lidstaten van de EU? Dan heeft u te maken met verschillende wetgevingen per EU-land met betrekking tot de EED. Hierdoor is het complex om te zien of en hoe u aan de EED moet voldoen. Daarom biedt DNV GL hiervoor een compliance plan. Wij beschikken over alle informatie m.b.t. EED-wetgeving in alle EU-landen. Op basis hiervan kunnen wij een analyse maken en bepalen of u moet voldoen aan de EED.

Wilt u starten met een van de certificatietrajecten?

DNV GL helpt u graag met uw certificatietraject. Wij hebben een ruime en lange ervaring met certificatie-trajecten en voeren sinds 2015 al energie audits uit bij diverse organisaties. Deze audits zijn maatwerk en helpen u naast het voldoen aan de EED, inzicht te krijgen in uw energiehuishouding en het formuleren van energiebesparingsmaatregelen.

Wilt u meer informatie over ISO 50001 of energie-audits? 

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Normkennis en auditor trainingen

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm te implemeteren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Whitepapers

Download kosteloos onze whitepapers.

 

Klantenportaal

In ons klantenportaal kunt u o.a. beeldmerken downloaden, uw audit voorbereiden en prestatiebenchmarks maken

 

Lijst gecertificeerde organisaties

In deze lijst vindt u geldige certificaten voor managementsystemen, zowel op wereldwijd als lokaal niveau

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.