Wordt blockchain gemeengoed?

De blockchainontwikkelingen in de voedingsindustrie raken in een stroomversnelling. Steeds meer partijen in de food- en agrisector bieden hun expertise aan of starten met projecten.

DNV GL maakte in september 2017 bekend dat alle managementsysteem certificaten d.m.v. blochchaintechnologie worden opgeslagen. Alle certificaten zijn digitaal gelabeld, traceerbaar en opgeslagen in een besloten blockchain. De technologie blokkeert vervalste certificaten en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun certificaten transparant en veilig beschikbaar te stellen. 

In januari 2018 werd bekend dat DNV GL een samenwerkingsakkoord heeft bereikt met VeChain over de inzet van blockchain ter verbetering van de transparantie van product- en leveranciersinformatie, met als uiteindelijk doel de efficiency in toeleveringsketens aanzienlijk te verhogen.

Daaropvolgend werd in maart 2018, samen met VeChain My Story™ gelanceerd. Italiaanse wijnmakers lopen voorop met de implementatie van My Story™, een oplossing die consumenten een eenvoudige blik gunt in de inhoud van iedere wijnfles. Bedrijven kunnen nu de transparantie in hun toeleveringsketen vergroten en aantonen wat er schuilgaat achter de unieke kenmerken van hun producten. 

Vakblad VMT besloot naar aanleiding van deze recente ontwikkelingen collega Arjan van Heerde, Business Leader Food & Beverage, te interviewen om meer over de blockchain ideeën van DNV GL te weten te komen. 

Download hier het volledige artikel.  

Meer informatie