Food and beverage

BRCGS Packaging certificering

BRC Global Standard for Packaging and FSSC 22000

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

BRCGS-IoP certificering is bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen. BRCGS-IoP staat voor British Retail Consortium - Industry of Packaging.

Wat is BRCGS-IoP certificering?

BRCGS-IoP certificering is door de British Retail Consortium ontwikkeld en richt zich – evenals de door de Europese kartonproducenten ontwikkelde GMP FEFCO standaard – op de eisen ten aanzien van voedselveiligheidsgaranties door de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) en de GMP (Good Manufacturing Practice) richtlijnen toe te passen die specifiek zijn voor deze schakel in de voedingsmiddelenindustrie.

De gedetailleerde richtlijnen van de BRCGS-IoP norm zijn in eerste instantie vooral bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen, maar kunnen ook worden toegepast op vergelijkbare producten met voedselcontact zoals wegwerpbestek, aluminiumfolie en plastic drinkbekers.

Verschillenmatrix FSSC, BRCGS, IFS

Om u op weg te helpen naar de keuze tussen BRCGS, IFS of FSSC 22000, hebben de auditoren van DNV een verschillenmatrix gemaakt. Download hier de verschillenmatrix.

Button whitepaper download

De BRCGS-IoP standaard vereist

  • De invoering van een formeel risicoanalysesysteem. 
  • Een gedocumenteerd managementsysteem.
  • De beheersing van fabrieksstandaarden, producten, processen en personeel.

Golfkarton en massief karton worden gebruikt als verpakkingsmateriaal voor uiteenlopende producten. Beide materialen beschikken over unieke eigenschappen waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassing in transportverpakkingen. Golfkarton kent diverse toepassingen en wordt niet hoofdzakelijk gebruikt voor voedselverpakkingen. Massief karton is echter een veel gebruikt materiaal voor verpakkingen met direct voedselcontact.

De volgende stappen naar BRCGS-IoP certificering?

  • Heeft u vragen? Bel ons gerust via 03 206 65 35 of neem contact op via ons contactformulier.
  • Vraag vrijblijvend online een offerte op.

Offerte button

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: