Certificering ASC (Aquaculture Stewardship Council)
De Aquaculture Stewardship Council-normen voor verantwoord gekweekte vis.
Certificering ASC (Aquaculture Stewardship Council)
ASC certificering
Door het toepassen van de normen van de Aquaculture Stewardship Council (ASC) voor verantwoord gekweekte vis kunt u naar uw klanten aantonen dat uw vis op een duurzame en verantwoorde wijze is gekweekt. Wanneer u gecertificeerd bent volgens de ASC-normen, mag u het ASC-keurmerk op uw producten vermelden.
ASC keurmerk
De aquacultuur kenmerkt zich als een internationale en veelzijdige sector. Deze sector kent ook een aantal gemeenschappelijke uitdagingen, waaronder het adequaat beheersen van de mogelijke gevolgen van bedrijfsactiviteiten voor lokale omgevingen en gemeenschappen. Door middel van het ASC-keurmerk op hun producten kunnen bedrijven communiceren dat zij verantwoorde werkwijzen hanteren.
ASC normen
De ASC heeft de normen voor verantwoord gekweekte vis ontwikkeld op basis van een achttal gespreksrondes, beter bekend als de ‘Aquaculture Dialogues’. Het initiatief tot deze gespreksrondes werd genomen door het Wereld Natuur Fonds (WNF), dat ook verantwoordelijk was voor de coördinatie. De normen richten zich op de specifieke uitdagingen die verbonden zijn aan het kweken van een twaalftal verschillende vissoorten.
Over de ASC
De Aquaculture Stewardship Council is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. De ASC werd in 2009 opgericht door het WNF en het Initiatief Duurzame Handel (IDH) met als doel de internationale normen voor verantwoorde aquacultuur te ontwikkelen en te beheren.
Interesse? Wilt u graag meer informatie? Bel ons gerust op 03 206 65 30 of neem contact op via ons contactformulier.
Meer informatie
Towards a Safe and Sustainable Food Supply Chain
Download onze flyer
Aquaculture Stewardship Council Salmon standard
Download onze flyer
ASC farm audits announcements
ASC farm audits announcements
Aquaculture Stewardship Council
ASC website
ASC download centre
Standards, Certification and Accreditation
WWF Sustainable Seafood
About the Aquaculture Dialogues
Neem contact op