Certificering ASC (Aquaculture Stewardship Council)

​De Aquaculture Stewardship Council-normen voor verantwoord gekweekte vis.

ASC certificering 

Door het toepassen van de normen van de Aquaculture Stewardship Council (ASC) voor verantwoord gekweekte vis kunt u naar uw klanten aantonen dat uw vis op een duurzame en verantwoorde wijze is gekweekt. Wanneer u gecertificeerd bent volgens de ASC-normen, mag u het ASC-keurmerk op uw producten vermelden. 

Offerte aanvragen

ASC keurmerk 

De aquacultuur kenmerkt zich als een internationale en veelzijdige sector. Deze sector kent ook een aantal gemeenschappelijke uitdagingen, waaronder het adequaat beheersen van de mogelijke gevolgen van bedrijfsactiviteiten voor lokale omgevingen en gemeenschappen. Door middel van het ASC-keurmerk op hun producten kunnen bedrijven communiceren dat zij verantwoorde werkwijzen hanteren. 

ASC normen 

De ASC heeft de normen voor verantwoord gekweekte vis ontwikkeld op basis van een achttal gespreksrondes, beter bekend als de ‘Aquaculture Dialogues’. Het initiatief tot deze gespreksrondes werd genomen door het Wereld Natuur Fonds (WNF), dat ook verantwoordelijk was voor de coördinatie. De normen richten zich op de specifieke uitdagingen die verbonden zijn aan het kweken van een twaalftal verschillende vissoorten. 

Over de ASC 

De Aquaculture Stewardship Council is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. De ASC werd in 2009 opgericht door het WNF en het Initiatief Duurzame Handel (IDH) met als doel de internationale normen voor verantwoorde aquacultuur te ontwikkelen en te beheren.

Interesse? Wilt u graag meer informatie?  Bel ons gerust op 03 206 65 30 of neem contact op via ons contactformulier.

Meer informatie

  Towards a Safe and Sustainable Food Supply Chain

Towards a Safe and Sustainable Food Supply Chain

Download onze flyer

  Aquaculture Stewardship Council Salmon standard

Aquaculture Stewardship Council Salmon standard

Download onze flyer

 

ASC farm audits announcements

ASC farm audits announcements

 

Aquaculture Stewardship Council

ASC website

 

ASC download centre

Standards, Certification and Accreditation

 

WWF Sustainable Seafood

About the Aquaculture Dialogues