IFS Broker

Tussenhandelaren en importeurs uit de voedingsmiddelenindustrie spelen op een globaliserende markt een steeds grotere rol. Dit komt doordat de grondstoffen en producten afkomstig zijn uit verschillende bronnen. Om in deze complexe toeleveringsketen toch zekerheid te bieden, heeft IFS een specifieke norm ontwikkeld, de IFS Broker.

Wat is IFS Broker?

De IFS Broker norm is een certificatiesysteem die zorgt voor de veiligheid van producten binnen organisaties die zelf niet met producten in contact komen maar deze rechtstreeks doorleveren. De IFS Broker wordt steeds vaker opgelegd om de voedselveiligheid van producten in deze organisaties te garanderen. De norm bekijkt de volgende thema’s:

  • Verantwoordelijkheid van het management;
  • Planning en serviceprocessen;
  • Meting, analyse en verbetering;
  • Food Defense;
  • Kwaliteit en Product Safety Management System;
  • Resource management.

Voordelen van IFS Broker certificering

Een certificering volgens de IFS Broker norm toont aan dat uw organisatie de risico's van de voedselveiligheid onder controle heeft. Zo creëert u vertrouwen en garandeert u betrouwbaarheid naar uw klanten, leveranciers en overheden toe. Certificering volgens IFS Broker helpt uw organisatie:

  • Voorschriften en regelgeving rond voedsel- en productveiligheid te bewaken en na te leven;
  • Efficiënter gebruik te maken van hulpbronnen;
  • De tijd die nodig is voor de selectie van leveranciers te verminderen;
  • De tijd die nodig is voor post-processing en het rendement van niet spec-conforme producten te verminderen.

Wat kan DNV voor u betekenen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert met onze Risk Based Certification methode in hoeverre uw managementsysteem aan de IFS Broker eisen voldoet. Heeft u het IFS Broker certificaat behaald? Dan blijft deze 3 jaar geldig. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een periodieke audit.

Offerte aanvragen

Gecombineerde IFS Broker audits

De structuur van de IFS Broker is gelijk aan normen zoals de FSSC 22000 en de BRCGS. De implementatie van de ISO 9001 is daarom gemakkelijker wanneer uw organisatie al gecertificeerd is volgens een van deze normen. Hierbij kunt u voor een gecombineerde audit kiezen.

De volgende stappen naar IFS Broker certificatie

Download onze whitepapers

Om u op weg te helpen naar uw keuze tussen BRCGS, IFS of FSSC 22000. hebben de auditoren van DNV een verschillenmatrix gemaakt. Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze GFSI-erkende foodnormen? Download hier de whitepaper 'verschillenmatrix BRCGS, IFS, FSSC 22000'. Is certificering nieuw voor uw organisatie? Download de whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' en volg de tips van onze auditoren. 

Wilt u meer informatie?

Meer informatie

  Naar een veilige en duurzame voedselveiligheidsketen

Naar een veilige en duurzame voedselveiligheidsketen

Download onze flyer

  Global Food Safety Initiatief

Global Food Safety Initiatief

Bezoek GFSI site