IFS Cash & Carry/ Wholesale

Met een certificering volgens de IFS Cash & Carry / Wholesale norm toont u als groothandelaar dat u de levensmiddelen- en productzekerheid onder controle hebt.

Certificeren volgens IFS Cash & Carry/Wholesale - de norm

Deze norm maakt deel uit de International Featured Standards normen-familie en werd speciaal voor de Cash & Carry-markt en groothandelaars ontwikkeld. De vereisten voor voor IFS Cash & Carry zijn dezelfde als bij IFS Food,  maar omvatten aanvullende eisen voor de speciale behoeften van de cash&carry-markt en groothandelaars.

Zo vereist de norm bijvoorbeeld dat de HACCP studie ivm de verwerking van losse producten en de logistieke handelingen met verpakte producten gedifferentieerd moet weergegeven worden. De omvang van de benodigde documentatie en het self-monitoring systeem stemmen overeen met de geringe verwerkingsdiepte. Als kleine hoeveelheden product verwerkt worden, (bvb gemalen vlees), heeft de norm ook hierop betrekking.

Certificeren volgens IFS Cash & Carry/Wholesale - doel

De norm beoogt om dmv. een uniform ratingsysteem de productzekerheid en kwaliteit van de voedingsproducten die u verhandelt te garanderen.

Certificeren volgens IFS Cash & Carry/Wholesale- voordelen

Een certificering volgens de IFS Cash & Carry/Wholesale norm toont aan dat uw bedrijf de risico's van de voedselveiligheid onder controle heeft. Zo creëert u vertrouwen en garandeert u betrouwbaarheid naar uw klanten, leveranciers en overheden toe.

Een certificering volgens IFS Cash & Carry/Wholesale helpt uw bedrijf:

  • voorschriften en regelgeving rond voedsel- en productveiligheid te bewaken en na te leven
  • door de ontwikkeling en het gebruik van het managementsysteemzich beter op de kwaliteits- en voedselveiligheidsvereisten en -voorschriften te richten enuw bedrijfsprestaties voortdurend te verbeteren
  • door efficiënter gebruik van tijd en middelen, efficiëntere en meer effectieve controles door te voeren
  • kosten en tijd te sparen door het vermijden van meerdere audits (typisch bij een bestaande certificatie IFS Logistics/Broker).

Komt uw bedrijf in aanmerking voor een certificatie IFS Cash & Carry/Wholesale? Wilt u overstappen van een bestaande IFS Logistics/IFS Broker certificatie en zo kosten en tijd besparen (certificaatskosten en rapportagetijd)? Of wilt u graag meer informatie?  

Bel ons gerust op 03 206 65 30 of neem contact op via ons contactformulier.

Meer informatie

  Naar een veilige en duurzame voedselveiligheidsketen

Naar een veilige en duurzame voedselveiligheidsketen

Download onze flyer

  IFS International Food Standard

IFS International Food Standard

Download onze flyer

 

Global Food Safety Initiatief

Bezoek GFSI site