Other sectors

ISO 22301 certificering

ISO 22301

Contacteer ons:

ISO 22301 is de norm voor business continuity. Wat moet u als organisatie doen wanneer een calamiteit of verstoring zich voor doet? ISO 22301 certificering waarborgt uw bedrijfscontuïteit.

Wat is ISO 22301?

Het doel van ISO 22301 is om uitval van bedrijfsactiviteiten te minimaliseren wanneer verstoringen zich voordoen. Verwachte of onvoorziene verstoringen kunnen economisch, sociaal, ecologisch of technisch van aard zijn. Bijvoorbeeld stakingen, problemen met de toeleveringsketen en het transport, gegevensverlies of -diefstal, extreme of rampzalige weersomstandigheden of IT-storingen. Door het waarborgen van uw bedrijfscontinuïteit is uw organisatie klaar voor elke risicovolle bedrijfsverstoring.

Voordelen van ISO 22301 certificering

  • Het geeft uw organisatie de organisatorische paraatheid bij bedreigingen van de bedrijfscontinuïteit;
  • Door de implementatie van ISO 22301, bent u als organisatie goed voorbereid op elke situatie, ongeacht de aard van de verstoring;
  • Mocht een verstoring uw organisatie buiten werking stellen, dan zal dit niet voor lang zijn. U heeft de snelst mogelijke hersteltijden en korst mogelijke uitvaltijden al onderzocht;
  • U voorkomt dat calamiteiten uitgroeien tot rampen;
  • U bent als organisatie ‘in control’ als het gaat om bedrijfscontinuïteit. Zowel intern, als extern zal men dit opmerken, denk aan uw stakeholders en toezichthouders.

Wat kan DNV voor u betekenen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert met onze Risk Based Certification methode in hoeverre uw managementsysteem aan de ISO 22301 eisen voldoet. Heeft u het ISO 22301 certificaat behaald? Dan blijft deze 3 jaar geldig. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een periodieke audit.

Offerte button 

De volgende stappen naar ISO 22301 certificatie

Download onze whitepapers

Is certificering nieuw voor uw organisatie? Download de whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' en volg de tips van onze auditoren. 

Wilt u meer informatie?

Contacteer ons:

Dit vindt u misschien ook interessant: