Food and beverage

ISO 28000 certificering - AEO

ISO 28000

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Bent u bezig met het behalen van een ISO 28000 certificering? DNV voert ISO 28000 audits uit, zodat u als organisatie de veiligheid binnen supply chains kunt waarborgen.

Wat is ISO 28000 certificering?

De ISO 28000 standaard is ontwikkeld om de veiligheid binnen supply chains te kunnen waarborgen. De standaard specificeert veiligheidseisen voor de (multimodale) supply chain op het gebied van financiering, fabricage/productie, informatiemanagement en de voorzieningen voor inslag, uitslag (het picken & packen), opslag en overslag van goederen evenals het multimodale transport van goederen tussen (grensoverschrijdende) locaties.

Deze standaard is van toepassing op zowel kleine en middelgrote bedrijven als multinationals die actief zijn op het gebied van productie, dienstverlening, op overslag of transport in alle schakels van de internationale supply chain die een risk based security management systeem willen ontwikkelen, implementeren, onderhouden of verbeteren.

Offerte button

Voordelen ISO 28000 certificering - AEO

Als uw organisatie gecertificeerd is volgens de ISO 28000 standaard dan voldoet uw bedrijf op het gebied van de veiligheidseisen volledig aan de AEO-richtlijnen. Dit zal de voortgang van uw AEO-aanvraag bij de douane versnellen, aangezien de douane op deze punten geen uitgebreid aanvullend onderzoek hoeft in te stellen. Dit komt het nastreven van “Just in Time” levering van goederen en producten ten goede.

Bedrijven die aan deze norm voldoen, zullen over het algemeen ook beter kunnen optreden tegen criminaliteit zoals smokkel en hun goederenstromen beter kunnen controleren.

Door middel van de AEO status wordt uw bedrijf aangemerkt als een betrouwbare partij binnen de logistieke keten en krijgt hierdoor faciliteiten die de doorvoer van goederen aan de grens versnelt en daarmee een tijd- en kostenbesparing opleveren door minder fysieke en documentaire douanecontroles.

De volgende stappen naar ISO 28000 certificering? 

  • Vraag online een offerte op voor ISO 28000 certificering.
  • Heeft u vragen? Bel ons gerust op 03 206 65 30 of neem contact op via ons contactformulier.

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: