Automotive and aerospace

TAPA FSR - Facility Security Requirements

TAPA FSR 1134x300

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Ontwikkeld door veiligheidsprofessionals om verlies binnen internationale supply chain te beperken en te voorkomen.

TAPA certificering staat voor Transported Asset Protection Association. Het is een veiligheidsnorm die is opgezet om de diefstal van lading te verminderen. Er bestaan verschillende soorten vormen van TAPA certificering, DNV is door TAPA geaccrediteerd om de TAPA FSR-certificering en TAPA TSR-certificering wereldwijd te leveren.  

Waarom TAPA certificering?

Middels een TAPA certificaat kunt u laten zien dat de goederen in uw supply chain vooraf worden beschermd. Het certificaat toont namelijk aan dat de bedrijfsprocessen voor het beveiligen van goederen goed geregeld zijn. Tegenwoordig worden er steeds strengere eisen gesteld aan het transport van high value en farmaceutische goederen. Ook komt diefstal en verlies van goederen binnen de supply chain in grotere mate voor. Daarom wordt er steeds vaker geëist dat goederen goed beveiligd zijn. Door middel van een TAPA certificaat bewijst u dat u aan deze eisen voldoet. 

TAPA FSR certificering

TAPA FSR (Facility Security Requirements) is de officiële TAPA-standaard voor de opslag van high value goederen. Daarnaast wordt er binnen de TAPA FSR omschreven aan welke processen en specificaties logistieke dienstverleners dienen te voldoen om gecertificeerd te worden.

Voor wie is TAPA FSR geschikt?

TAPA FSR is geschikt voor organisaties die zich richten op de logistieke dienstverlening voor highvalue of high risk goederen, bijvoorbeeld: farmaceutische goederen, technische apparatuur en consumptiemiddelen, met in het bijzonder de opslag (in magazijnen) en vervoer van deze goederen. Producenten van deze goederen vragen in veel gevallen om de supply chain van hun logistieke dienstverleners te laten beoordelen tegen de FSR standaard. 

TAPA TSR certificering

TAPA TSR (Trucking Security Requirements) is de officiële TAPA-standaard voor veilig wegtransport van high value goederen. Daarnaast wordt er binnen de TAPA TSR omschreven aan welke processen en specificaties transportbedrijven dienen te voldoen om gecertificeerd te worden.

Voor wie is TAPA TSR geschikt?

TAPA TSR is geschikt voor: 

  • Alle ladingen die vervoerd dienen te worden in overeenstemming met de TAPA TSR;
  • Geleasede of eigen vrachtwagens;
  • Door LSP/aanvrager bediende of uitbestede vrachtwagens;
  • Alle soorten transportwagens waaronder: trekker/oplegger, bestelwagen, bakwagen, etc.

De vraag naar TAPA certificering komt vooral vanuit: kopers, LSP's / aanvragers, wetshandhaving of andere overheidsorganisaties en professionele supply chain organisaties. 

Hoe kunnen wij u helpen?

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: