Other sectors

VCA certificatie

VCA certificering

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Is uw organisatie klaar voor VCA certificering? VCA certificatie is mogelijk volgens 3 niveaus: VCA* of VCA** of VCA petrochemie.

VCA certificatie gebeurt volgens een VGM-veiligheidschecklist voor organisaties die werk met hoog risico uitbesteden op contractbasis. Op deze manier wordt er gegarandeerd dat de aannemer het uitbestede werk zodanig uitvoert dat de veiligheid, de gezondheid en het milieu niet in gevaar komen.

Waarom VCA certificatie?

Inmiddels is de VCA norm in tal van industriële branches verplicht gesteld. Steeds vaker maken bedrijven werk van een veiligere werkomgeving. Niet alleen voor de eigen medewerkers, maar ook voor ingehuurd personeel en toeleveranciers. Medewerkers van uw onderaannemers vallen niet direct onder uw organisatie, maar het eindresultaat valt wel onder uw verantwoordelijkheid. Dat eindresultaat moet altijd van goede kwaliteit zijn, gerealiseerd door professionele en veiligheidsbewuste mensen. 

Whitepaper VCA 2017/6.0

Op 2 april 2018 is de VCA-versie 2017/6.0 gepubliceerd. Wilt u meer weten over de VCA 2017/6.0? Download dan gratis de whitepaper met de belangrijkste wijzigingen. 

Button whitepaper download

Onze diensten op gebied van VCA certificatie: 

Het VCA certificaat staat voor vertrouwen. U bewijst met dit certificaat een competente organisatie te zijn met goed opgeleide werknemers, professioneel veiligheidsmanagement en een sterke toewijding ten aanzien van veiligheid. VCA certificatie is mogelijk op drie niveaus: 

  • VCA*: gericht op de directe veiligheidsbeheersing ten aanzien van activiteiten op de werkvloer. Bedoeld voor organisaties met maximaal 35 werknemers, inclusief inleenkrachten, die niet als hoofdaannemer optreden.
  • VCA**: gericht op de directe veiligheidsbeheersing ten aanzien van activiteiten op de werkvloer én de veiligheidsstructuren binnen de organisatie. Bedoeld voor organisaties met meer dan 35 medewerkers, inclusief inleenkrachten, en voor kleinere organisaties die optreden als hoofdaannemer. 
  • VCA Petrochemie: Naast VCA* en VCA** is er de VCA Petrochemie. Uit de VCA Petrochemie is op te maken dat in principe iedere organisatie die voor VCA in aanmerking komt ook kan certificeren voor de VCA Petrochemie. 

Hoe bereidt u zich voor op certificering? Welke stappen zijn essentieel in het certificatietraject?

DNV heeft een stappenplan ontwikkeld. Download hier de whitepaper 'In 10 Stappen naar certificatie'.

Zodra uw systeem voldoet aan de eisen van de standaard, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Offerte button

Het onderhouden, auditen en zelfs de certificatie van het veiligheidszorgsysteem kan goed worden gecombineerd met andere standaarden voor managementsystemen, zoals ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001. Het certificatieproces omschrijft alle fasen van certificatie en helpt u de certificatie audit voor te bereiden.

De volgende stappen naar VCA certificering?  

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: