VCA certificatie

Is uw organisatie klaar voor VCA certificering? VCA certificatie is mogelijk volgens 3 niveaus: VCA* of VCA** of VCA petrochemie.

Wat is VCA?

VCA certificatie gebeurt volgens een VGM-veiligheidschecklist voor organisaties, die werk met hoog risico uitbesteden op contractbasis. Op deze manier wordt er gegarandeerd dat de aannemer het uitbestede werk zodanig uitvoert dat de veiligheid, de gezondheid en het milieu niet in gevaar komen.

Voordelen van VCA certificering?

Nu vraagt u zicht vast af welke voordelen VCA certificering met zich meebrengt. Naast de mogelijkheid om u te onderscheiden van uw concurrenten, gaat uw betrouwbaarheid omhoog én kunt u risico’s en incidenten terugdringen. VCA helpt uw organisatie te beschermen in de volgende opzichten:

  •         Gunningsvoordeel: een VCA-bedrijfscertificaat wordt door steeds meer opdrachtgevers vereist. Uw organisatie, die het certificaat heeft, toont aan dat zij arbo en veiligheid goed op orde hebben;
  •         Goed imago: bij organisaties staan veiligheid, gezondheid en milieu hoog in het vaandel. Daarnaast beheersen organisaties processen beter, waardoor de kans op fouten in de werkvoorbereiding klein is;
  •         Risico’s zijn in kaart gebracht: uw organisatie verkleint de kans op een ongeval doordat de mogelijke risico’s op de werkvloer in kaart zijn gebracht. De medewerkers moeten structureel ingelicht worden en werkplekken, machines en persoonlijke beschermingsmiddelen worden regelmatig geïnspecteerd;
  •         Aansprakelijkheid gedekt: als er een incident op de werkvloer is, dan voldoet u door de VCA certificering aan de zorgplicht en kunt u aantonen dat er toezicht gehouden is en voorlichting en instructie gegeven is.

Wat kan DNV voor u betekenen? 

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert met onze Risk Based Certification methode in hoeverre uw managementsysteem aan de ISO 27001 eisen voldoet. Heeft u het ISO 27001 certificaat behaald? Dan blijft deze 3 jaar geldig. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een periodieke audit.

Offerte aanvragen

De volgende stappen naar VCA certificering

Download onze whitepapers

Is certificering nieuw voor uw organisatie? Download de whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' en volg de tips van onze auditoren. 

Wilt u meer informatie?

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Normkennis en auditor trainingen

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm te implemeteren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Whitepapers

Download kosteloos onze whitepapers.

 

Klantenportaal

In ons klantenportaal kunt u o.a. beeldmerken downloaden, uw audit voorbereiden en prestatiebenchmarks maken

 

Lijst gecertificeerde organisaties

In deze lijst vindt u geldige certificaten voor managementsystemen, zowel op wereldwijd als lokaal niveau

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.