Genting Cruise Lines de eerste klant voor CIP-M certficering.

Genting Cruise Lines is de eerste klant die werkt aan de CIP-M certificering voor het schip de ‘Explorer Dream’.

Wat is CIP-M certificering?

Veiligheid aan boord bij passagiers op cruiseschepen is altijd van groot belang geweest en is door de huidige situatie omtrent COVID-19 alleen maar aangescherpt. Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsactiviteiten op schepen voortgezet worden heeft DNV de CIP-M-certificering ontwikkeld. Middels deze certificering kunnen scheepseigenaren en -exploitanten aantonen dat ze de juiste preventie- en controle maatregelen toepassen op de procedures en systemen om te voorkomen dat virussen verspreiden. Hierdoor houden zij de klanten en bemanning op het schip veilig. 

"De COVID-19-crisis heeft een ongekende impact gehad op de maritieme industrie, en op de cruisemaatschappijen in het bijzonder", aldus Knut Ørbeck-Nilssen, CEO van DNV - Maritime. "Maar ik hoop dat we met innovatieve ideeën als CIP-M de sector weer in beweging kunnen krijgen op een manier die passagiers en bemanning het vertrouwen geeft dat er strenge maatregelen zijn genomen om de toch al strikte gezondheids- en veiligheidsnormen van de cruise-industrie te verbeteren".  

"Het is noodzakelijk om het vertrouwen van de consument terug te winnen", zegt Luca Crisciotti, CEO van DNV - Business Assurance. "Het ontwikkelen van organisatorische waakzaamheid tegen infectierisico's vereist een niveau dat voorheen alleen voor ziekenhuizen gold. CIP-M is uniek omdat het is gebaseerd op bestaande ziekenhuisnormen, maar is specifiek afgestemd op de context van passagiersschepen, terwijl het ook nationale eisen omvat om onmiddellijke een lange termijn oplossing mogelijk te maken".

Genting Cruise Lines 

DNV is momenteel bezig om de cruisemaatschappij Genting Cruise Lines te certificeren. Volgens Kent Zhu, President van Genting Cruise Lines is de veiligheid en het welzijn van hun gasten en bemanning van groot belang. Hij is trots op de samenwerking met DNV die een primeur is voor de cruise- en maritieme industrie. “Met de hogere verwachtingen van de consument op het gebied van veiligheid zal de op maat gemaakte CIP-M-certificering van een ervaren certificerende instelling, met een sterke expertise binnen de gezondheidszorg als DNV, het vertrouwen van de consument in de cruise industrie inderdaad verder versterken, aangezien we de activiteiten in de zeer nabije toekomst hervatten," aldus Kent Zhu.

De CIP-M-beoordeling van Genting Cruise Lines is van start gegaan met een pre-assessment van het managementsysteem van het bedrijf, gevolgd door een certificeringsonderzoek op het schip ‘Explorer Dream’. Het bedrijf streeft naar een succesvolle afronding van het certificeringsprogramma eind juni.

Als onderdeel van de CIP-M certificering beoordeelt DNV de activiteiten van het schip, waaronder:

  • Verbetering van sanitaire procedures;
  • Het bereiden en behandelen van voedsel;
  • Eisen met betrekking tot fysieke afstand;
  • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) door bemanningsleden; 
  • Onderhoud van belangrijke volksgezondheidssystemen;
  • Calamiteitenplannen;
  • Controles vóór het aan boord gaan;
  • Procedures voor het aan boord gaan en het verlaten van het schip;
  • Reisschema’s en protocollen voor de havenplanning.
Door middel van jaarlijkse surveys aan boord en audits aan wal wordt nagegaan of de naleving van de voorschriften wordt voortgezet en of er sprake is van een verbetering.

Wilt u meer informatie over CIP-M-certificering?

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Normkennis en auditor trainingen

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm te implemeteren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Whitepapers

Download kosteloos onze whitepapers.

 

Klantenportaal

In ons klantenportaal kunt u o.a. beeldmerken downloaden, uw audit voorbereiden en prestatiebenchmarks maken

 

Lijst gecertificeerde organisaties

In deze lijst vindt u geldige certificaten voor managementsystemen, zowel op wereldwijd als lokaal niveau

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.