De Spaanse rederij FRS heeft een My Care Readiness Statement behaald

De schepen van de Spaanse rederij FRS zijn in het bezit van een My Care Readiness Statement voor infectierisicobeheer ter voorkoming van de verspreiding van COVID-19. My Care is een tool die de naleving en volwassenheid van organisaties met betrekking tot opkomende infectierisico’s beoordeelt.

Door middel van My Care zijn alle schepen van FRS in het bezit van een Readiness Statement. Hiermee toont FRS aan dat de versterkte hygiëne- en veiligheidsprotocollen zijn toegepast om de besmettingsrisico's in verband met COVID-19 te beperken. De beschermingsmaatregelen worden toegepast op schepen, kantoren en op de in- en doorgangszones voor passagiers.  

Het My Care Readiness Statement is toegekend aan de Ceuta Jet Ferry die op de Algeciras-Ceuta lijn opereert voor passagiers en voertuigen. Daarnaast ontvangen ook de schepen die de Algeciras-Tanger Med-lijn voor vrachtvervoer bedienen het statement. 

Volgens Ronny Moriana, de managing director van FRS Iberia, is strikte naleving van het protocol voor FRS essentieel, omdat de organisatie een grote verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van hun bemanningsleden en klanten. Daarom is het belangrijk dat op elke reis gegarandeerd kan worden dat deze maatregelen worden gevolgd.

"FRS heeft een goede implementatie van verschillende procedures waaronder waarschuwingen met betrekking tot afstand, temperatuurcontroles, signalering, persoonlijke beschermingsmiddelen, traceerbaarheid van gegevens, bewustmaking en training van de bemanning voor een effectief beleid rondom infectiemanagement", zegt Ana del Rio, Country Manager van DNV GL - Business Assurance in Spanje.

Vorige maand kondigde de Finse rederij Viking Line aan dat het de eerste rederij ter wereld is met een My Care Statement van DNV GL. 

Lees hier meer over Viking Line.

The module failed to load