DNV GL verifieert het infectiepreventieprogramma van Color Line

Om passagiers en personeel aan boord van de cruiseschepen van Color Line van een veilige reis te voorzien, heeft DNV GL het infectierisicobeheer aan boord van alle schepen en terminals bij Color Line beoordeeld met behulp van de My Care™-methode. Dit is noodzakelijk nu dat de schepen weer gaan varen.

Volgens de verificatie van DNV GL zijn de infectiepreventieprocessen en -maatregelen van Color Line, in overeenstemming met de lokale wetgeving, allemaal voldoende om de passagiers en bemanningsleden veilig te houden. De My Care Readiness Assessment heeft betrekking op de managementsystemen van Color Line, alle zes passagiers- en vrachtschepen van de organisatie die actief zijn tussen Noorwegen en Denemarken, Duitsland en Zweden, inclusief de bijbehorende terminals.

“Color Line is trots om de eerste organisatie in Noorwegen te zijn dat door DNV GL is geverifieerd voor systemen met betrekking tot het omgaan met besmettingsrisico’s, dit toont aan dat de schepen en terminals van Color Line veilig zijn met passende maatregelen voor zowel de passagiers als de werknemers”, zegt Anette Aaser-Stene, Compliance Officer bij Color Line.

Passagiers kunnen zowel online als op het cruiseschip op zoek gaan naar het My Care - Infection Prevention Ready Label dat als bewijs fungeert en aantoont welke maatregelen Color Line heeft getroffen om mensen aan boord veilig te houden. Het scannen van de QR-code in het keurmerk opent een evaluatierapport opgesteld door DNV GL, die op een consumentvriendelijke manier meer details weergeeft. De data hiervan wordt opgeslagen door middel van blockchain technologie voor extra vertrouwen en integriteit.

De werkwijze die DNV GL voor My Care toepast is afgeleid van het beheer van infectierisico's in ziekenhuizen om de veiligheid van de patiënt te waarborgen. Het combineert DNV GL's gezondheidszorgnormen met ‘best practices’ in risicomanagement, HSE-managementsystemen en veiligheidsnormen voor volwassenheid.  

"Wij feliciteren Color Line met het behalen van het My Care – Infection Prevention Label voor alle schepen. Het actief werken aan vertrouwen en inspanning om infecties te voorkomen toont aan dat Color Line zich sterk inzet voor conforme maatregelen met betrekking tot het beheer van infectierisico's", zegt Lin Jacobsen Hammer, Sustainability & Training Manager Norway DNV GL - Business Assurance. "Verificatie door een derde partij biedt de zekerheid dat de juiste maatregelen zijn genomen om mensen veilig te houden, waardoor transparantie wordt geboden en het vertrouwen van passagiers en andere belanghebbenden wordt vergroot".

Lees hier meer over My Care.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling

 

Waarom managementsystemen?

De toegevoegde waarde van certificering

 

Auditbevindingen

Het proces van het opvolgen van auditbevindingen

 

Gratis overstapservice

Snel en eenvoudig overstappen naar DNV

 

Klachtenprocedure

Bent u niet tevreden? Laat het ons horen

 

Algemene voorwaarden

Lees onze algemene voorwaarden hier