DNV GL verifieert het infectierisico protocol van ACWA Power & NOMAC

ACWA Power & National Operations & Maintenance Company (NOMAC) heeft de Readiness Assessment volgens de My Care methode van DNV GL succesvol afgerond.

COVID-19 vereist dat industrieën veerkracht opbouwen. Het beheersen van infectierisico’s vormt momenteel dan ook de kern van de bedrijfsvoering en dit zal op de lange termijn ook aanhouden. Daarom heeft ACWA Power onlangs de Readiness Assessment van DNV GL afgerond. 

Rayan Mohammed Abdulghani; Directeur - Gezondheid, veiligheid, beveiliging en milieu bij ACWA Power zegt: "We zetten veiligheid voorop en zetten ons in voor de bescherming van het welzijn van onze werknemers, partners, fabrieken en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Door middel van het robuust systeem dat we geïmplementeerd hebben, proberen we om de huidige pandemiecrisis te beheersen. Dit doen we door te zorgen voor de gezondheid van onze mensen en de richtlijnen van de lokale autoriteiten waar we actief zijn te volgen. DNV GL's My Care programma is een aanvulling op ons Assurance programma voor gezondheid en veiligheid. My Care geeft door middel van een onafhankelijke beoordeling meer vertrouwen aan onze stakeholders over hoe we omgaan met COVID-19 gerelateerde infectierisico's".

DNV GL voerde de My Care assessment uit op de systemen van ACWA Power en hun dochteronderneming NOMAC op het gebied van de constructie, de bedrijfsvoering en het onderhoud van elektriciteitscentrales en ontziltingsinstallaties. Na afloop van de beoordeling heeft de organisatie een "Infection Prevention Readiness" verklaring ontvangen van DNV GL.  Hiermee kunnen medewerkers en andere belanghebbenden van ACWA Power & NOMAC via een QR-code inzien dat ACWA Power maatregelen heeft getroffen met betrekking tot infectiepreventie.

"Wij feliciteren ACWA Power met het behalen van het My Care - Infectiepreventie-keurmerk voor de activiteiten en faciliteiten van ACWA Power. Het toepassen van My Care om vertrouwen op te bouwen ten aanzien van infectiepreventie toont de sterke betrokkenheid van ACWA Power om zijn activiteiten veilig voort te zetten en zijn HSE-processen in de loop van de tijd door te ontwikkelen," zegt Balamurugan Sambasivam, Middle East Manager, DNV GL - Business Assurance.  "Verificatie door een derde partij biedt de zekerheid dat de juiste maatregelen zijn genomen, waardoor mensen veilig kunnen werken, transparantie wordt geboden en het vertrouwen van werknemers en andere belanghebbenden wordt vergroot."

ACWA Power

ACWA Power is een ontwikkelaar, investeerder, mede-eigenaar en exploitant van elektriciteitsproductie- en ontziltingswaterproductiecentrales die momenteel aanwezig zijn in landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zuidelijk Afrika en Zuidoost-Azië.

Meer informatie over My Care - Infectiepreventie?