Skip to content

DNV GL wordt erkende aanbieder van Sedex Virtual Assessment

Sedex start met een virtuele beoordeling na een eerste succesvolle pilot.

DNV GL is een van de 4 Affiliate Audit Companies (AAC's) die door Sedex is goedgekeurd voor het leveren van virtuele beoordelingen en heeft samen met andere aanbieders centraal gestaan in het ontwikkelingsproces.

Privacy en veiligheid zijn essentieel bij het uitvoeren van sociale en ethische beoordelingen op afstand. Daarom zijn er voor het uitvoeren van sociale audits bij leveranciers op afstand specifieke kaders en digitale hulpmiddelen nodig om schema-eigenaren, leveranciers en betrokken werknemers het juiste niveau van anonimiteit en veiligheid te garanderen. Dit komt doordat auditoren zich bezighouden met vooral gevoelige informatie zoals loonlijsten, de gezondheid van werknemers en vakbondsaanvragen. Ook kunnen er onderwerpen op tafel komen waaronder seksuele intimidatie of inferieure werkomstandigheden.

Bij de ondervraagde werknemers moet de identiteit gecontroleerd worden. Bedrijven die een audit uitvoeren, moeten de informatie controleren, verifiëren en registreren. Hierbij moet een absoluut vertrouwen zijn dat alleen toegestaan bewijs wordt geregistreerd en opgeslagen en dat alleen de derde partij toegang heeft tot alle verzamelde informatie.

"We zijn er erg trots dat we een bijgedrage hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van een werkwijze en proces die de kwaliteit van virtuele sociale beoordelingen mogelijk maakt en garandeert", zegt Antonio Astone, Supply Chain Solutions Manager, DNV GL-Business Assurance."Het voldoen aan de strenge eisen en verwachtingen van de belanghebbenden vraagt om betrouwbare processen. Deze processen worden mogelijk gemaakt door de juiste technologieën die betrouwbaarheid en nauwkeurigheid in audits op afstand brengen en tegelijkertijd privacy, anonimiteit, gegevensbescherming en veiligheid garanderen”.

Het ‘nieuwe normaal’ dat door COVID-19 wordt opgelegd, heeft het bedrijfsleven en de wereldwijde supply chain enorm onder druk gezet. De voortzetting van leveranciersbeoordelingen is essentieel, maar voor velen ook onmogelijk uit te voeren gezien de situatie. Veel leveranciers die onderworpen zijn aan sociale en ethische audits maken deel uit van een kritische waardeketen. Het leveren aan merken, retailers en fabrikanten betekent echter het naleven van hun gedragscode of andere sociale en ethische normen zoals SMETA.  Het stopzetten van dit soort audits kan schadelijk zijn voor de reputatie van bedrijven. Daarom blijft het voortzetten van supply chain management in tijden van crisis net zo belangrijk.

Sedex Virtual Assessment is afgestemd op SMETA en biedt een praktisch alternatief waar SMETA-audits nu niet kunnen plaatsvinden. Sedex Virtual Assessment zorgt voor continuïteit in een crisistijd en draagt bij aan de vooruitgang op lange termijn. De digitale oplossingen die voor de virtuele beoordeling zijn ontwikkeld, dienen ook als aanvulling op de fysieke audits zodra deze weer zijn toegestaan.

Kijk voor meer informatie over de Sedex Virtual Assessment op: https://www.sedex.com/our-services/sedex-virtual-assessment/

Lees hier meer over SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit). 

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Normkennis en auditor trainingen

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm te implemeteren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Whitepapers

Download kosteloos onze whitepapers.

 

Klantenportaal

In ons klantenportaal kunt u o.a. beeldmerken downloaden, uw audit voorbereiden en prestatiebenchmarks maken

 

Lijst gecertificeerde organisaties

In deze lijst vindt u geldige certificaten voor managementsystemen, zowel op wereldwijd als lokaal niveau

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.