Infectiepreventie voor de Maritieme Sector

DNV GL lanceert certificatie voor infectiepreventie voor de maritieme industrie.

DNV GL heeft een nieuwe certificering voor infectiepreventie gelanceerd dat gericht is op de maritieme industrie. Het vrijgeven van deze aangepaste certificering is bedoeld om de maritieme industrie te helpen haar activiteiten beter voor te bereiden op COVID-19 of andere opkomende infectierisico’s.

CIP-M-certificering

Veiligheid aan boord bij passagiers op cruiseschepen is altijd van groot belang geweest en is door de huidige situatie omtrent COVID-19 alleen maar aangescherpt. Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsactiviteiten op schepen voortgezet worden heeft DNV GL de CIP-M-certificering ontwikkeld. Middels deze certificering kunnen scheepseigenaren en -exploitanten aantonen dat ze de juiste preventie- en controle maatregelen toepassen op de procedures en systemen om te voorkomen dat virussen verspreiden. Hierdoor houden zij de klanten en bemanning op het schip veilig. 

Genting Cruise Lines

Genting Cruise Lines is de eerste klant die werkt aan de CIP-M certificering voor het schip de ‘Explorer Dream’. De CIP-M-beoordeling van Genting Cruise Lines is van start gegaan met een pre-assessment van het managementsysteem van het bedrijf, gevolgd door een certificeringsonderzoek op het schip ‘Explorer Dream’. Het bedrijf streeft naar een succesvolle afronding van het certificeringsprogramma eind juni.

Lees hier meer over CIP-M certificering bij Getting cruise lines en de onderdelen waar schepen op beoordeelt kunnen worden.  

Wilt u meer informatie over CIP-M-certificering?

Terug naar

 

Management systeem certificatie

 

Alles over de nieuwe ISO normen

 

Voedselveiligheid