Skip to content

Republiek San Marino streeft naar het worden van het eerste CO2-neutrale land door middel van blockchain.

San Marino, 22 juli 2019 – Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de Minister van Industrie, Handel, Zaken, Samenwerking en Telecommunicatie van de Republiek San Marino, San Marino Innovation Institute, DNV GL - Business Assurance en VeChain.

De twee partners zullen samen met San Marino Innovation Institute, San Marino sturen naar de invoering van de Blockchain technologie om modellen uit te werken die duurzaam gedrag van burgers kunnen stimuleren. Dit maakt deel uit van de strategie van San Marino om een volledig ecosysteem van technologische innovatie te ontwikkelen, te bevorderen en te leveren en digitale transformatie eenvoudiger te maken.

“Het eerste CO2-neutrale land: blockchain transformeert de maatschappelijke betrokkenheid”

"San Marino Low Carbon Ecosystem" werd voorgesteld door DNV GL, in samenwerking met VeChain, met als doel de CO2-uitstoot te verminderen om vervolgens circulaire economische bedrijfsmodellen te implementeren. Het platform zal milieuvriendelijke methodes zoals waterbesparing, afvalverwijdering en -beheer aanmoedigen. Deze methodes worden beloont met een San Marino Innovation Token. Deze tokens worden uitgegeven door het San Marino Innovation Institute en kunnen worden gebruikt om toegang tot diensten te krijgen die binnen de Republiek aangeboden worden. De introductie van het koolstofarme ecosysteem is het eerste wereldwijde voorbeeld voor de aanmoediging van het gebruik van Blockchain technologie en een utility token*. In de komende dagen zullen twee werkgroepen met technische en juridische specialisten en instellingen worden opgericht om een snelle en doeltreffende werking te garanderen.

"We zijn bijzonder trots op dit Memorandum van Overeenstemming dat de Republiek San Marino erkent als de ideale plaats om een experiment gedreven cultuur te bevorderen en Blockchain in ons dagelijks leven te brengen. We geven leven aan een project dat de burgers rechtstreeks betrekt en hun duurzame gedrag beloont, terwijl we tegelijkertijd voldoen aan de eisen van het land op het gebied van CO2-emissiereductie, waterbesparing en afvalverwijdering en -beheer. Ons ambitieuze doel is om het eerste uitstootvrije land ter wereld te worden." aldus Andrea Zafferani, Staatssecretaris van San Marino voor industrie, handel, zaken, samenwerking en telecommunicatie.

“Het benutten van vertrouwen en transparantie van Blockchain om duurzaamheid te bevorderen”

Sunny Lu, CEO van VeChain: "VeChain's fundamentele strategische doel is om aan te dringen op blockchain massa-adoptie op een manier die het leven van mensen ten goede zal veranderen. We zijn blij en enthousiast om samen te werken met San Marino en DNV GL om een top-down gedreven ecosysteem op landelijk niveau te helpen creëren en de San Marino Innovation Token met blockchain in de kern te lanceren. Het initiatief is belangrijk en uniek voor elk landelijk blockchain project.

We zijn verheugd om deel uit te maken van deze indrukwekkende prestatie en vereerd dat San Marino Innovation VeChainThor Blockchain heeft geselecteerd voor de onderliggende infrastructuur van de San Marino Innovation Token. Dit is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor VeChain, maar voor de hele blockchain gemeenschap. We zullen al onze technische kennis, onze tokenization* en de wereldwijde invloed van het VeChain-ecosysteem gebruiken om ervoor te zorgen dat dit project een enorme hoeveelheid waarde kan creëren voor de burgers van San Marino."

“Echte projecten gaan van start na een vol jaar van intensief werk”

"Dit is een uitstekende prestatie na een jaar van intensief werk en activiteiten. We zijn trots dat we samen met DNV GL - Business Assurance en VeChain de memoranda van overeenstemming hebben ondertekend, omdat dit een duidelijk teken is van de aantrekkelijkheid die San Marino genereert op het gebied van technologische innovatie. Dit zijn echte projecten die binnenkort tastbare resultaten zullen opleveren”. zegt Sergio Mottola, voorzitter van San Marino Innovation.

We hebben aangetoond dat de politieke strategieën gericht zijn op het belonen van de burger, die al gedeeltelijk op hun plaats zijn door het SmaC-circuit, in combinatie met blockchain technologie die onlangs is geregeld bij een wetsbesluit dat enkele maanden geleden is goedgekeurd, met succes relevante partners aan kan trekken.

"Het San Marino Innovation Token is de juiste keuze om investeringen aan te moedigen en ambitieuze projecten op te leveren"

"San Marino is een unieke kans om een brug te slaan tussen de digitale en traditionele wereld. Een belangrijke stap in de richting van een snelle adoptie van dergelijke projecten, die de basis leggen voor een toekomst van zinvolle interactie tussen individuen met dezelfde visie: het creëren van een tastbare, positieve impact voor onze planeet" voegt Renato Grottola, Global Director en Digital Transformation bij DNV GL - Business Assurance toe. "We zijn blij en trots om deel uit te maken van dit project, om een toekomst op te bouwen die in San Marino al bestaat."


* utility token is een cryptocurrency met een bepaalde gebruikswaarde in de fysieke wereld.

* tokenization is een technologisch proces om gevoelige gegevens door een unieke combinatie van karakters en cijfers te vervangen. De gevoelige informatie wordt opgeslagen zonder dat de oorspronkelijke gerelateerde data weergegeven wordt.


Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met marcom@dnvgl.com

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling

 

Waarom managementsystemen?

De toegevoegde waarde van certificering

 

Auditbevindingen

Het proces van het opvolgen van auditbevindingen

 

Gratis overstapservice

Snel en eenvoudig overstappen naar DNV

 

Klachtenprocedure

Bent u niet tevreden? Laat het ons horen

 

Algemene voorwaarden

Lees onze algemene voorwaarden hier