Automotive and aerospace

AS/EN 9100 - Kwaliteitsmanagement voor de luchtvaart

AS/EN 9100 - Aerospace Quality Management

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

De AS/EN 9100 normenserie voor de luchtvaartgarandeert kwaliteit in alle onderdelen van de logistieke keten.

De AS/EN normenserie werd eind 1999 uitgebracht door SAE International in de VS en AECMA in Europa. Deze normen worden erkend door de International Aerospace Quality Group (IAQG)

Harmonisatie van internationale normen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie biedt voordelen voor leveranciers die als gevolg hiervan beoordeeld worden op basis van één algemene, universele set van kwaliteitseisen. De vier belangrijkste kwaliteitsnormen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie zijn AS/EN 9100, AS/EN 9110, AS/EN 9120 en AS 9003.

Offerte button

Hoe uw organisatie voor te bereiden op AS/EN 9001 certificatie?

Raadpleeg onze '10 stappen naar certificatie'. Zodra uw systeem voldoet aan de eisen van de standaard, kunt u vrijblijvend een AS/EN 9001 offerte aanvragen.

Aangezien veiligheid en betrouwbaarheid van vitaal belang zijn voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, zijn de eisen voor kwaliteitsmanagement uitzonderlijk. Fabrikanten, leveranciers en dienstverleners die succesvol zijn in deze sterk concurrerende wereldmarkt hanteren kwaliteitsmanagement bewust als strategisch instrument om zich te onderscheiden van de concurrentie. Onafhankelijke AS/EN 9100 registratie bevestigt hun commitment aan kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

Veel grote OEM-ers in de lucht- en ruimtevaartindustrie hebben aangegeven dat certificatie op basis van het AS/EN 9100 document door middel van het Industry Controlled Other Party (ICOP) proces zal leiden tot een verminderd toezicht op de leveranciers in deze sector. De Boeing Company heeft al laten weten dat zij van hun leveranciers verwachten dat zij gecertificeerd zijn volgens AS 9100. 


Voordelen van AS/EN 9100

Certificatie volgens de geldende norm voor de lucht- en ruimtevaartindustrie biedt leveranciers in deze sector de mogelijkheid om opgenomen te worden in de Online Aerospace Supplier Information System (OASIS) database. Grote klanten in de luchtvaart-, ruimtevaart- en defensie-industrie leggen hun leveranciers de verplichting op om gecertificeerd te zijn als voorwaarde voor (blijvende) opname in hun lijst van goedgekeurde leveranciers. Vanuit leveranciersoogpunt biedt certificatie door een erkende certificatie-instelling het bijkomende voordeel van minder klant audits. 

Onze ervaring

DNV behoort wereldwijd tot de marktleiders op het gebied van certificatie van kwaliteitsmanagementsystemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Wij werken samen met toonaangevende organisaties in de lucht- en ruimtevaartsector. Onze AS/EN audits zijn gebaseerd op onze Risk Based Certification methode. Het certificatieproces wordt met behulp van deze methode op uw specifieke situatie toegesneden om de door u geselecteerde bedrijfsrisico’s te beoordelen. 

De volgende stappen naar AS/EN 9001 certificering? 

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: