Food and beverage

BRCGS Food certificering

BRCGS Global Standard for Food Safety

Contacteer ons:

De BRCGS certificering gebeurt volgens een kwaliteitsnorm die in Engeland is opgericht voor producenten van levensmiddelen. De BRCGS norm bevat inmiddels ook verschillende kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid, productie en omgeving.

Wat is BRCGS certificering?

De BRCGS Food standard (voorheen BRC Food standard) staat voor Brand Reputation through Compliance Global Standards en beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende organisaties, die direct leveren aan de retailsector. Daarnaast wordt de BRCGS-standaard in Nederland door grote retailers nadrukkelijk geëist. De producent of leverancier hoeft maar één BRCGS-audit te doorlopen en kan met één rapport alle afnemers bedienen. 

Voordelen van BRCGS certificering door DNV

Wanneer u ervoor kiest om het erkende BRCGS certificaat te behalen, dan heeft dat een aantal voordelen voor uw organisatie:

  • Uw organisatie voldoet aan de eisen van veel retailers en opdrachtgevers;
  • Het draagt bij aan het continue verbeteren van voedselveiligheid;
  • Het BRCGS certificaat heeft commerciële waarde;
  • Het helpt bij de vermindering van afval, klachten, terugroepingen en afgekeurde producten. 

Wat kan DNV voor u betekenen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert met onze Risk Based Certification methode in hoeverre uw managementsysteem aan de BRCGS eisen voldoet. Heeft u het BRCGS certificaat behaald? Dan blijft deze 3 jaar geldig. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een periodieke audit.

Offerte button 

De volgende stappen naar BRCGS certificatie

Download onze whitepapers

Om u op weg te helpen naar uw keuze tussen BRCGS, IFS of FSSC 22000. hebben de auditoren van DNV een verschillenmatrix gemaakt. Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze GFSI-erkende foodnormen? Download hier de whitepaper 'verschillenmatrix BRCGS, IFS, FSSC 22000'. Is certificering nieuw voor uw organisatie? Download de whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' en volg de tips van onze auditoren. 

Wilt u meer informatie?

Contacteer ons:

Dit vindt u misschien ook interessant: