Food and beverage

IFS International Food Standard

IFS certificering

Contacteer ons:

IFS is een voedselveiligheid standaard. Net als de BRCGS standaard is de IFS een combinatie van HACCP, kwaliteitsmanagement, GMP en klantfocus.

De IFS wordt ook wel de Duits/Franse tegenhanger van de Engelse BRCGS standaard genoemd. De IFS heeft ook de steun van de Italiaanse retail verenigingen Ancc, Ancd en de Federdistribuzione. Door de eisen van de Duits/Franse/Italiaanse retailers worden meer en meer leveranciers uit België verplicht het IFS certificaat te behalen.

Voordelen van IFS certificering

Wanneer u ervoor kiest om het erkende IFS certificaat te behalen, dan heeft dat een aantal voordelen voor uw organisatie:

  • Aantoonbare kwaliteit en voedselveiligheid leveren aan uw klanten.
  • Minder kans op fouten door het werken met werkinstructies en het uitvoeren van inspecties. Hierdoor worden “recall” acties voorkomen.
  • Voldoen aan de eisen van Duitse, Franse én Italiaanse supermarkten die het IFS certificaat steeds vaker eisen van hun leveranciers.
  • IFS is door het Global Food Safety Initiative (GFSI) erkend.

Wat kan DNV voor u betekenen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert met onze Risk Based Certification methode in hoeverre uw managementsysteem aan de IFS eisen voldoet. Heeft u het IFS certificaat behaald? Dan blijft deze 3 jaar geldig. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een periodieke audit.

Offerte button 

De volgende stappen naar IFS certificatie

Download onze whitepapers

In deze whitepaper ziet u welke voorbereidingen nodig zijn voor ISO 9001 certificering en leest u tips van onze auditoren. Download hier de whitepaper 'handleiding ISO 9001'. Is certificering nieuw voor uw organisatie? Download de whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' en volg de tips van onze auditoren. 

Wilt u meer informatie?

Contacteer ons:

Dit vindt u misschien ook interessant: