ISO 14001 - Milieuzorgsysteem

ISO 14001 certificering voor milieumanagementsystemen. Wilt u starten met ISO 14001 certificering? Download het stappenplan invoering van ISO 14001.

Wat is ISO 14001 certificering?

ISO 14001 beschrijft de kernelementen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een milieuzorgsysteem: het formuleren van milieubeleid, het vastleggen van de milieuaspecten en -effecten, het opstellen van milieudoelstellingen en -programma’s en het implementeren van een milieubeheersysteem, gericht op de continue verbetering van milieuprestaties.

Voordelen van ISO 14001 certificering

Nu vraagt u zicht vast af welke voordelen ISO 14001 certificering met zich meebrengt. De volgende voordelen zijn verbonden aan ISO 14001 certificering: 

  • Besparing in energie en andere grondstoffen en materialen. 
  • Toegankelijkheid van de gegevens op milieugebied.
  • Hoger rendement omdat er maatregelen worden geselecteerd die het meest opleveren.
  • Zekerheid dat alle verplichtingen worden nagekomen.
  • Verbetering van het milieu-imago van de organisatie.
  • Vermindering van de kosten van het afvalmanagement.
  • Een structuur voor continue verbetering van de milieuprestaties.

De ISO 14001-norm is niet alleen een middel om te voldoen aan milieuwet- en regelgeving. Het is een management tool die helpt de milieudoelstellingen voor de organisatie te realiseren.

ISO 14001 certificering kan een managementsysteem verbeteren. Een audit stimuleert medewerkers en geeft ze extra waardering. Bij communicatie met de overheid en afnemers geeft het certificaat aan dat het milieumanagementsysteem aan objectieve kwaliteitseisen voldoet. Klanten, leveranciers en overheid, die duurzaam ondernemen, vragen steeds vaker het ISO 14001-certificaat aan hun leveranciers. Voor organisaties, die duurzaam ondernemen, is een milieumanagementsysteem de basis voor een geloofwaardig milieubeleid. Ook de overheid geeft steeds meer waarde aan een ISO 14001-certificaat, omdat deze organisaties hun milieuzaken aantoonbaar op orde hebben.

Wat kan DNV voor u betekenen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert met onze Risk Based Certification methode in hoeverre uw managementsysteem aan de ISO 14001 eisen voldoet. Heeft u het ISO 14001 certificaat behaald? Dan blijft deze 3 jaar geldig. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een periodieke audit.

Offerte aanvragen

Gecombineerde ISO 14001 audits

De structuur van de ISO 14001 is gelijk aan normen zoals de ISO 45001 en de ISO 9001. De implementatie van de ISO 9001 is daarom gemakkelijker wanneer uw organisatie al gecertificeerd is volgens een van deze normen. Hierbij kunt u voor een gecombineerde audit kiezen.

De volgende stappen naar ISO 14001 certificatie

Training met impact 

Wilt u aan de slag met ISO 14001? Leer alles over de ISO 14001 en de normeisen tijdens onze training normkennis ISO 14001.

Download onze whitepapers

In het bedrijfsleven komt de omgang met het milieu, 'milieumanagement', steeds hoger op de directie-agenda. ISO 14001 is een hulpmiddel om milieu binnen de organisatie de aandacht te geven, die het zou moeten krijgen. In deze whitepaper ziet u welke voorbereidingen nodig zijn voor ISO 14001 certificering en leest u tips van onze auditoren. Download hier de whitepaper ‘stappenplan 14001’. Is certificering nieuw voor uw organisatie? Download de whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' en volg de tips van onze auditoren. 

Wilt u meer informatie?

Meer informatie

  Op weg naar duurzame bedrijfsprestaties?

Op weg naar duurzame bedrijfsprestaties?

Een korte gids over duurzaamheid

  ISO 14001

ISO 14001

Download onze flyer

 

Next Generation Risk Based Certificatie

Een duurzaam management systeem

 

ISO 14000 - Environmental management on iso.org

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Normkennis en auditor trainingen

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm te implemeteren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Whitepapers

Download kosteloos onze whitepapers.

 

Klantenportaal

In ons klantenportaal kunt u o.a. beeldmerken downloaden, uw audit voorbereiden en prestatiebenchmarks maken

 

Lijst gecertificeerde organisaties

In deze lijst vindt u geldige certificaten voor managementsystemen, zowel op wereldwijd als lokaal niveau

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.