Other sectors

Safety Culture Ladder Certificering

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Whitepaper: In 7 stappen naar de SCL

Bent u al bekend met de Safety Culture Ladder (SCL)? Verbeter de veiligheidscultuur binnen uw organisatie. DNV staat voor u klaar en helpt uw organisatie bij het certificeren van de SCL.

Wat is de Safety Culture Ladder?

De safety culture ladder is een audit op houding, gedrag en waarden met betrekking tot veiligheid. In juli 2012 is DNV betrokken geweest bij het ontwikkelen van de Veiligheidsladder. Deze werd destijds ingevoerd door de Nederlandse organisatie ProRail voor het meten van veiligheidsbewustzijn van organisaties. In de tussentijd is er veel veranderd en is de Veiligheidsladder uitgegroeid tot een breed inzetbaar instrument waarbij organisaties buiten het spoordomein ook het veiligheidsbewustzijn kunnen toepassen in hun manier van werken. Begin 2020 heeft de Veiligheidsladder een naamsverandering ondergaan, mede doordat de norm ook internationaal steeds meer gebruikt wordt. Voortaan wordt de naam Safety Culture Ladder gebruikt. 

Voor wie is de Safety Culture Ladder geschikt?

  • Alle types organisaties.
  • Alle ketenpartijen (opdrachtgevers, hoofdaannemers, leveranciers) zijn betrokken.

Uit welke producten bestaat de Safety Culture Ladder?

De Safety Culture Ladder bestaat uit 4 verschillende producten. Het aanbod loopt uiteen van de SCL Original, waarbij u elk jaar een volledige audit heeft, tot varianten waarbij door middel van een steekproef of Self Assessment wordt gekeken naar het actieplan.  

SCL Original – Safety Culture Ladder, dit is de Veiligheidsladder waarbij ieder jaar een audit wordt uitgevoerd. 

SCL – Bij certificering krijgt u een SCL certificaat voor 1 jaar. Vervolgens vinden er in de opeenvolgende 2 jaren een ervaringsaudit plaats. 

SCL Light – Bij een ervaringsaudit krijgt u éénmaal per 3 jaar een Statement Ervaringsaudit (SAQ+)3. Vervolgens vindt er er in de opeenvolgende 2 jaren een check plaats om dit statement te verlengen. U ontvangt geen certificaat. 

Approved Self Assessment – Bij de Self Assessment krijgt u een SAQ Statement (verificatie door DNV). Vervolgens vinden er in de opeenvolgende 2 jaren een check plaats om dit statement te verlengen. U ontvangt geen certificaat.

Vraag vrijblijvend een offerte op voor de Safety Culture Ladder 

Offerte aanvragen

Tredes

De Safety Culture Ladder bestaat uit vijf tredes en telt achttien bedrijfsaspecten; van managementinteresse tot medewerkersbetrokkenheid. Voor alle aspecten is per trede aangegeven waar een organisatie aan moet voldoen (de eis), welke criteria hierbij horen (de norm), hoe die criteria gewaardeerd worden (de scores) en waar een onafhankelijke auditor op moet letten; met andere woorden waar vind je de bewijzen? De Safety Culture Ladder moet organisaties via positieve prikkels stimuleren om te investeren in hun veiligheidscultuur.

Meer informatie over de Safety Culture Ladder?

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Whitepaper: In 7 stappen naar de SCL

Dit vindt u misschien ook interessant: