Certificaat asbestdeskundige behalen?

Hier vindt u alles wat u moet weten wanneer u het certificaat asbestdeskundige wilt behalen.

Persoonscertificering Asbestdeskundige Inventarisatie (ADI)

Het persoonscertificaat ADI is verplicht voor iedereen die een asbestinventarisatie gaat uitvoeren voor een geldig asbestattest. Enkel een gecertificeerd asbestdeskundige -‘inventarisatie’- (ADI) zal een geldig asbestinventarisatie voor een asbestattest kunnen uitvoeren.

Wanneer kunt u een persoonscertificaat asbestdeskundige inventarisatie verkrijgen?

Een natuurlijk persoon kan een persoonscertificaat asbestdeskundige inventarisatie verkrijgen van een certificatie-instelling asbest als die aan al de volgende voorwaarden voldoet:

  1. Beschikken over een OVAM ID nummer, klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een OVAM ID nummer;
  2. Beschikken over een diploma secundair onderwijs type ASO of TSO of een gelijkwaardig diploma of beschikken over minimaal twee jaar relevante beroepservaring, opgedaan in de afgelopen zes jaar. De relevante beroepservaring wordt aangetoond door een verklaring op erewoord;
  3. Doorlopen van de verplichte opleiding met praktijkgedeelte inzake het inspectieprotocol asbestinventarisatie via een erkende certificatie-instelling asbest; Zonder ervaring met asbestinventarisatie het volgen van een Training basiskennis asbest inventarisatie;
  4. Slagen voor het eindexamen dat de eindcompetenties toetst;

Persoonsgecertificeerde asbestdeskundigen inventarisatie kunnen het beroep van asbestdeskundige inventarisatie alleen actief uitoefenen als ze in dienst zijn bij of bestuurder-zaakvoerder zijn van een procesgecertificeerde asbestdeskundige inventarisatie.

Wilt u zich laten certificeren voor asbestdeskundige inventarisatie (ADI), klik dan op onderstaande button. U wordt dan doorgelinkt naar ons nieuwe DNV portal, waar u een eigen account dient aan te maken voor het certificatieschema Asbest België - persoonscertificaat ADI.

Button aanvragen persoonscertificaat ADI

1.3 Verplichte opleiding volgen

Voordat u het asbestdeskundige certificaat bij DNV kunt behalen, dient u de verplichte opleiding asbestdeskundige inventarisatie succesvol te hebben afgerond. DNV werkt samen met een opleidingspartner die de opleidingen door heel het land verzorgen:

Praxis

Kruisstraat 16

8870 Izegem

www.praxistraining.be

Asbestschool

Catershoflaan 85

2170 Merksem

www.asbestschool.be 

SyntraPXL

Thor Park 8040 (T2-campus)

3600 Genk

Geef je talent een boost! | SyntraPXL

 

1.4 Schrijf u nu in voor asbestdeskundige certificering

Wenst u zich te laten certificeren als asbestdeskundige? Klik dan op onderstaande button. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Button aanvragen persoonscertificaat ADI

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met de afdeling persoonscertificatie via asbest-be@dnv.com of +31 10 2922734