Skip to content

ISO 27001 - Information Security Management System

Maak uw beleid op het gebied van informatiebeveiliging aantoonbaar met een ISO 27001 certificaat. Bereid u goed voor en download het stappenplan ISO 27001.

Wat is ISO 27001? 

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm voor informatiebeveiliging. Het is de snelst groeiende norm van dit moment. Informatiebeveiliging is in ons dagelijkse leven onmisbaar geworden. In de norm staat omschreven hoe uw organisatie haar informatiebeveiliging procesmatig kan inrichten. Kortom, met het ISO 27001 certificaat toont uw organisatie aan dat haar informatiebeveiliging op orde is.

Voordelen van ISO 27001 certificering

Nu vraagt u zicht vast af welke voordelen ISO 27001 certificering met zich meebrengt. Naast de mogelijkheid om u te onderscheiden van uw concurrenten, gaat uw betrouwbaarheid omhoog én kunt u risico’s en incidenten terugdringen. ISO 27001 helpt uw organisatie te beschermen in de volgende opzichten:

  • Vertrouwelijkheid: garanderen dat informatie alleen toegankelijk is voor daartoe geautoriseerde personen;

  • Integriteit: waarborgen van de accuraatheid en volledigheid van informatie en informatieverwerkingsmethoden;

  • Beschikbaarheid: garanderen dat geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot informatie en de daarmee verbonden middelen, wanneer dit nodig is.

ISO/IEC 27001:2022

Bent u al begonnen met de transitie naar de nieuwe versie van ISO 27001? De nieuwe versie van ISO/IEC 27001 is uitgebracht op 25 oktober 2022. De overgangsperiode is vastgesteld op 3 jaar, wat betekent dat bestaande certificaten vóór 1 november 2025 naar de nieuwe versie moeten worden overgezet. Lees hier meer over de nieuwe versie van ISO/IEC 27001.

Wat kan DNV voor u betekenen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert met onze Risk Based Certification methode in hoeverre uw managementsysteem aan de ISO 27001 eisen voldoet. Heeft u het ISO 27001 certificaat behaald? Dan blijft deze 3 jaar geldig. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een periodieke audit.

Offerte aanvragen

Gecombineerde ISO 27001 audits

De structuur van de ISO 27001 is gelijk aan normen zoals de ISO 9001, ISO 45001 en de ISO 14001. De implementatie van de ISO 27001 is daarom gemakkelijker wanneer uw organisatie al gecertificeerd is volgens een van deze normen. Hierbij kunt u voor een gecombineerde audit kiezen.

De volgende stappen naar ISO 27001 certificatie

Training met impact 

Wilt u aan de slag met ISO 27001? Leer alles over de ISO 27001 en de normeisen tijdens onze training normkennis ISO 27001.

Download onze whitepapers

In deze whitepaper ziet u welke voorbereidingen nodig zijn voor ISO 27001 certificering en leest u tips van onze auditoren. Download hier de whitepaper stappenplan ISO 27001. Is certificering nieuw voor uw organisatie? Download de whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' en volg de tips van onze auditoren. 

Wilt u meer informatie?

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Normkennis en auditor trainingen

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm te implemeteren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Whitepapers

Download kosteloos onze whitepapers.

 

Klantenportaal

In ons klantenportaal kunt u o.a. beeldmerken downloaden, uw audit voorbereiden en prestatiebenchmarks maken

 

Lijst gecertificeerde organisaties

In deze lijst vindt u geldige certificaten voor managementsystemen, zowel op wereldwijd als lokaal niveau

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.