Food and beverage

ISO 9001 - Kwaliteitsmanagement

ISO 9001

Contacteer ons:

ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is een internationale kwaliteitsnorm. In deze norm staan eisen om kwaliteitsmanagementsystemen te standaardiseren, meetbaar en controleerbaar te maken. Het focust op de effectiviteit van de bedrijfsprocessen om de gewenste resultaten te bereiken.

Voordelen van ISO 9001 certificering

Certificeren tegen de ISO 9001 norm toont aan potentiële klanten dat uw organisatie werkt aan de toepassing van effectieve principes voor kwaliteitsmanagement binnen de organisatie. U toont aan dat uw kwaliteitsmanagementsysteem onafhankelijk is getoetst en voldoet aan de normeisen van de ISO 9001.

Dit resulteert in het volgende:

  • Meer vertrouwen in uw organisatie;
  • Een grotere klanttevredenheid;
  • Een belangrijk competitief voordeel, steeds meer organisaties eisen dat het managementsysteem van leveranciers en onderaannemers gecertificeerd is;
  • Door een onafhankelijke beoordeling en certificatie van uw kwaliteitsmanagementsysteem door DNV toont u duidelijk aan de markt dat u een effectief kwaliteitsmanagementsysteem in uw organisatie heeft.

Wat kan DNV voor u betekenen?

U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor certificering. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we een documentatiebeoordeling en initiële audit met u in. De auditor of het auditteam met ervaring in uw branche controleert met onze Risk Based Certification methode in hoeverre uw managementsysteem aan de ISO 9001 eisen voldoet. Heeft u het ISO 9001 certificaat behaald? Dan blijft deze 3 jaar geldig. De auditor of het auditteam komt jaarlijks langs voor een periodieke audit.

Offerte button 

Gecombineerde ISO 9001 audits

De structuur van de ISO 9001 is gelijk aan normen zoals de ISO 45001 en de ISO 14001. De implementatie van de ISO 9001 is daarom gemakkelijker wanneer uw organisatie al gecertificeerd is volgens een van deze normen. Hierbij kunt u voor een gecombineerde audit kiezen.

De volgende stappen naar ISO 9001 certificatie

Training met impact 

Wilt u aan de slag met ISO 9001? Leer alles over de ISO 9001 en de normeisen tijdens onze training normkennis ISO 9001.

Download onze whitepapers

In deze whitepaper ziet u welke voorbereidingen nodig zijn voor ISO 9001 certificering en leest u tips van onze auditoren. Download hier de whitepaper 'handleiding ISO 9001'. Is certificering nieuw voor uw organisatie? Download de whitepaper 'In 10 stappen naar certificatie' en volg de tips van onze auditoren. 

Wilt u meer informatie?

Contacteer ons:

Dit vindt u misschien ook interessant: