Other sectors

GMP+ certificering

Animal feed and ingredients GMPPDV and FAMI QS

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Diervoeders vormen een belangrijke schakel in de voedsel productieketen. Ze hebben directe invloed op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Consumenten van vlees, melk en eieren verwachten dat industrie en detailhandel veilige en kwalitatief hoogstaande producten leveren.

Het vertrouwen van de consument is echter door de talrijke incidenten met eetwaren flink gedaald. Mede door het flink dalende vertrouwen van de consument heeft het Productschap voor Diervoeder (PDV) besloten dat de kwaliteit én veiligheid van de diervoeder industrie gegarandeerd moet worden middels een GMP-certificaat.

Kijk hier voor de recall procedure voor GMP.

Wat is GMP+ certificering?

Bedrijven uit de diervoedersector kunnen over gaan tot de Good Manufacturing / Managing Practice. Door deze regeling, beter bekend als de GMP-regeling, kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen.

Deze regeling is met name bedoeld voor levensmiddelenbedrijven die restproducten afzetten in de diervoedersector. Om te kunnen leveren aan diervoederbedrijven en grondstoffenhandelaren, dienen in Nederland gevestigde leveranciers van voedermiddelen of grondstoffen minimaal te voldoen aan de voorwaarden van de GMP -regeling.

Offerte button

DNV kan u helpen met:

  • GMP+ B1 Productie, handel en diensten
  • GMP+ B2 Productie van diervoede-ringredienten
  • GMP+ B3 Handel, collectie en op- & overslag (fouragehandel)
  • GMP+ B4 Transport

Waarom GMP+ certificering?

  • Eis van de klant
  • Vertrouwen van de consumenten en klanten
  • Ter verbetering van de voedselveiligheid
  • Commercieel voordeel
  • Een GMP-certificaat wordt alleen uitgereikt aan die bedrijven, die aan alle kwaliteitsnormen voldoen. Elk gecertificeerd bedrijf is opgenomen in een openbaar register van het productschap. Voordat bedrijven op deze lijst geplaatst worden, dient een verificatie door de certificerende instelling te hebben plaatsgevonden.

Gecombineerde certificering GMP+

Certificatie volgens de GMP kan in combinatie (geïntegreerd) met de bestaande systemen uitgevoerd worden (HACCP, BRC, IFS, ISO 9001 en ISO 14001). De audits worden meestal uitgevoerd door één team.

Zodra uw systeem voldoet aan de eisen van de standaard, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Interesse?

Hebt u graag meer informatie?  Bel ons gerust op 03 206 65 30 of neem contact op via ons contactformulier.

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: